Fincsa-nindzsa

Karácsonyi vacsora 2. - Lazacsteak levelestésztában sütve

2014. december 23. - fincsanindzsa

Mostanában azért nem vezettem a blogot, mert egyszerűen elegem lett abból, hogy csak magamra főzök. Nekem szükség van visszaigazolásra és nem utolsó sorban olyan keresletre, aki szívesen fogyasztja a főztöm. Egy nagyon kedves barátommal barteleztünk – nem tudom ki járt jobban :) - és isteni finomat ebédeltünk, fantasztikus hangulatban töltve.

A menü rám lett bízva, így én az örökzöld lazacot választottam egy számomra újdonságnak számító palacsinta mellé. Mindegyik kiválóan sikerült. Az ebéd fantasztikusan sikerült, ilyen sokat már rég nevettem. Valahogy úgy nézhettem ki a konyhában, mint egy rutintalan csirke mert minden fogással történt valami baleset: a főfogás kisebbik darabja úgy döntött öngyilkos lesz, és kiugrott a tepsiből, a palacsinta egy jó nagy „cseppje” átfordítás közben a padlóra placcsant, ezt a kutyám meghallotta és fejvesztve rohant be felzabálni. Ilyen és hasonló mókák közepette telt ez a mai napon, amiért roppant hálás vagyok, köszönöm szépen!

Hozzá kell tennem, hogy a steak a palacsintával együtt nettó 1 óra alatt elkészült, így bátran ajánlom mindenkinek, aki kevés időből gazdálkodik az ünnepek alatt.

Hozzávalók (4 személy részére)

45-50dkg friss lazacfilé

petrezselyem
1 citrom reszelt héja
1 csomag leveles tészta
1 tojás sárgája

 

5_64.jpg

A lazacot vágjuk fel 3 ujjnyi szeletekre, sózzuk meg alaposan, majd félig süssük meg serpenyőben, végül húzzuk le a bőrét. 

1_262.jpg

A levelestésztát terítsük ki a tepsiben, majd a közepére egy csíkban helyezzük el, reszeljük rá egy citrom héját, egy aprítsunk rá egy negyed csokor petrezselymet, hogy még tökéletesebb legyen az ízhatás. Ezt követően hajtsuk rá a tészta végeit, majd az oldalait is. Kenjük meg alaposan tojássárgájával, vékonyan vagdossuk be a tésztát, majd 180 fokra felmelegített sütőben süssük aranybarnára.

2_208.jpg

 

3_156.jpg

Ehhez fonnyasszunk spenótot és ízesítsük szerecsendióval. Ha maradt előző napról burgonyakrokett, fogyaszthatunk azt is hozzá, ha ez nem bizonyul kellően laktatónak.

4_118.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr907002969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása