Megpróbálok minden vasárnapra olyan frappáns és gyorsan elkészíthető megoldással élni, ami az egyszerűsége ellenére, fantasztikusan néz ki. Így készült ez a kekszes csoda is. Gyerekkoromban hasonlóan készült az "albert kekszes" is, ez talán annak a feltuningolt verziója.
Hozzávalók
vajas keksz
6dl tej
2 csomag csokoládés pudingpor
3-4 evőkanál kristálycukor
1 csésze espresso
1 teáskanálnyi vaj
1,5 banán
Mielőtt nekiállunk a sütinek, egy kb. 50x50centis méretű folpackot terítsünk le, amin dolgozni tudunk. Ez azért lesz fontos, mert a sütit össze kell hajtogatni, és ezzel könnyedén megtehetjük ezt. Ha nincs ilyen nagy, akkor a piciből több réteggel dolgozzunk, én is így csináltam.
A pudingport keverjük csomómentesre egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradékot. Cukrozzuk a tejet, és folyamatosan kevergetés mellett főzzük meg. Amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a lefőzött kávét is. Amikor már pudingos állagú, mehet hozzá a vaj is.Hagyjuk, kihűlni, de langyosan már kenhetjük kis a kekszekre.
A rétegezést a kekszekkel kezdjük. Hosszában helyezzünk el 4x3 kekszet, de figyeljünk arra, hogy ne tegyük túlságosan szorosan, mert fejtörést okozhat a későbbiekben. Az első két rétegen tartsuk a 4x3-as darabszámot, a harmadik-negyedik rétegnél viszont a középső sort hagyjuk üresen, ugyanis oda kerül a banán. A kekszeket pudinggal tapasszuk össze, egy szilikonlapáttal könnyen el tudjuk oszlatni a krémet.
Ha a banánt is elhelyeztük a középső sorba, a fólia segítségével két oldalról hajtsuk fel a kekszeket, mintha egy könyvet csuknánk be.
Törekedjünk arra, hogy háromszög formát kapjunk. Egy picit ha kell, segítsünk rá a kezünkkel is. A fóliával alaposan csomagoljuk be és tegyük 2-3 órára a hűtőbe dermedni.
Ha már megdermedt a puding és a keksz is megszívta magát, a külső részét pudinggal kenjük le, mert különben olyan Chokito-s ronda és finom hatást érne csak el. Ezután szeletelhetjük kis.
Ha kedvünk szottyan, nyomhatunk rá tejszínhabot is.