Amióta megérkezett az új grillsütőm, a csapból is ez folyik. Pasi szerintem kezdi unni az ömlengésem. Ellenben a kaját nem, ami benne készül...érdekes.
Mivel kardinális probléma, ha sütök-főzök a kifőzdeszag, ezzel igazán minimalizálni tudom az olajszagot - hiszen olajat alig használok - és a pára mennyiségét. Szerintem Emberemnél ott tette be a kaput a főzési mániám, amikor egyik reggel 86%os páratartalomra toltam fel a sztenderd 49-55%-os páratartalmat. Sőt, az utolsó reklám a kontakt grill mellett: minimális időráfordításra van szükség az ételek elkészítéséhez. A bundikenyérnél ez mindössze maximum 1 percet vett igénybe.
Hozzávalók:
kenyér
tojás (2 tojást vertem fel kb 5 szeletnek megfelelő mennyiséghez)
tej
bazsalikom
oregánó
só
Kezdjük azzal, hogy a bundáskenyérhez ne a legfrissebb, legistenibb kenyeret használjuk fel. Pasi például teljesen odáig van a kiflis verzióért. Sőt, bundikenyeret állítólag ő készíti a legfinomabban, de azért már átengedi nekem is a stafétabotot.
A kenyereket ujjnyi vastag szeletekre szeljük, közben a grillt melegítsük fel. Egy csepp olajat kenjünk el a teflon felületen.
Közben verjünk fel két tojást, alaposan fűszerezzük meg (bazsalikommal és oregánóval) és a sóval is bánjunk bőkezűen. Kb 1 deci tejjel hígítsuk fel.
A kenyérszelet mindkét oldalát szinte egy pillantásra mártsuk a tojásba, hogy nagyon ne szívja meg magát, majd dobjuk bele a grillsütőbe. Jól nyomjuk össze, és kb. egy perc alatt süssük ropogósra.
Ha jólesik, egy fokhagymát dörzsölhetünk rá, de zöldségekkel, sőt, még őszibarackkal is nagyon finom. Nekem a nyári agymenésem, hogy szinte mindenhez azt eszem.