Fincsa-nindzsa

Brigadeiros, a brazil nemzeti édesség-kedvenc

2016. augusztus 18. - fincsanindzsa

Egy főzősulis élményemet szeretném megosztani Veletek, ahol egy nagyon egyszerű brazil édességgel ismerkedtem meg. Egy gond van vele: függővé teszi az embert és nem bír leállni :) Egyre figyeljetek: cukrozott sűrített tejet vegyetek, mert utána nehéz belőni a megfelelő cukor mennyiségét. És ha mégsem kaptok, akkor ehhez a mennyiséghez 2 ek. cukrot tegyetek és az instant kakaóport nesquikre cseréjétek.

Hozzávalók

2 tubus sűrített tej
2ek. teavaj
3 ek. instant kakaópor

mandulapehely
darált mogyoró
kakaópor

A sűrített tejet a szobahőmérsékletű teavajjal és a kakaóporral folyamatos kavargatás mellett forraljuk fel és kevergessük addig, amíg be nem sűrűsödik - egy kb. 25 percet vesz igénybe -  és a krém el nem válik az edény falától. 

Ennyire megdermed pár perc alatt, de azért hagyjuk kb 30-40 percig dermedni, ideálisan hűtőben.

3_82.jpg

 

1_51.JPG

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy tányérral vékonyan oszlassuk el a krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután formázzuk kisebb gombócokká, és forgassuk mandulapehelybe, mogyoróba vagy kakaóporba, ki hogy szereti. Mindenképp kapszlikba tegyük és vonjuk be valamivel, mert a massza szét fog folyni. És számoljunk azzal is, hogy brutál ragadós, ezért mi is tiszta maszatosak leszünk.

 

Számítsunk arra, hogy 10 perc után egy darab sem marad belőle. Bevallom őszintén kicsit többre számítottam, kb. 15-20 gombóc lett belőle. (A második adagnál a gombócozással em foglalkoztunk, hanem csak bekanalaztuk az egészet.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr835149045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.09.05. 20:06:31

Űr Isten, szamba, karnevál és most még ez is. Ezek a brazilok kikészítenek. :)

2013.09.05. 21:56:30

Azt nem kérdem meg, hogy ez hány kalória, de legalább azt valld be, hány órán keresztül kell kavargatni? :)

fincsanindzsa 2013.09.05. 23:13:21

@little troll: egy biztos. Ez nem Norbi update:) kb 30 percig kevergettem ha nem tovabb de nem figyeltem sajnos igazan.

2013.09.06. 21:13:10

@fincsanindzsa: Jó, ha nem Norbi update, akkor kipróbálom. Az nekem garancia. :)

2013.09.06. 21:24:35

"Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg." Ugyan miért? Mitől félsz?

isogulaleb 2013.09.07. 10:17:14

ööö... most csináltam meg, de ebből a ragacsból hogy lesz gombóc? :( már a hűtőbe is betettem... vagy nem főztem eleget?

fincsanindzsa 2013.09.07. 10:19:26

@isogulaleb: nyulos az allaga akikor elkezdesz vele dolgozni. Hagyd egy kicsit, hogy langyosra huljon majd utana formazz belole gombocokat. Utana pedig mehet a hutobe. Bar azt hiszem nalunk odaig nem jutott el. Sot szabad levegon dermedt meg az a nehany, ami megmaradt szolj, ha szukseges meg nemi segitseg!

fincsanindzsa 2013.09.07. 10:21:14

@isogulaleb: nyugi nalam is beindult a parafaktor mikor meglattam az allagot. Nem lesznek szep gombocok mert kicsit szetterulnek ezert ha van bonbonkapszula-formad, tedd oket abba.

isogulaleb 2013.09.07. 12:51:49

@fincsanindzsa: hááát... amit először csináltam az továbbra is szétfolyik, hűtés után lehetett belőle gombócot csinálni de 10 perc alatt elkezd lapulni ha kint marad... egy kis adagot meg visszatettem még a lábosba főzni (én az elsőt nem főztem fél órát az tuti), az meg lényegében égetett cukor lett... valahol az arany középút lesz a nyerő. De azért köszi, legközelebb biztos jobb lesz. Esetleg a krém állagáról tehetnél be majd utólag egy képet ha megint csinálsz :)

fincsanindzsa 2013.09.07. 12:55:04

@isogulaleb: csinalok ma egy adagot es beleirom a perceket is meg toltok fel kepet a koztes allapotrol is

fincsanindzsa 2013.09.08. 08:57:12

@isogulaleb: lemértem az időt, most készültem el vele. 25 percig főztem, majd egy kerámiatálra vékonyan elkentem, és hagytam langyosra hűlni. Utána gombócba gyúrtam.

isogulaleb 2013.09.09. 13:07:47

Köszönöm, ez így már abszolút reprodukálható :) még egyszer nekifutok hamarosan
süti beállítások módosítása