Úgy képzeljétek el, napközben nem is kívánom az édességet, de álmomban szomszéd Zsuzsa néni látta, hogy szomorkodom, ezért adott nekem csokit. Emlékeztek még a tenger gyümölcseire? Vagy egy doboznyit bevágtam belőle. Minden egyes falatnál bűntudatom volt és azt mondogattam, hogy ez az utolsó, de most már tényleg ez. Őszintén örülök neki, hogy álmomban ezt a mérhetetlen pusztítást el is rendezem. Megváltás.
És az is megváltás volt, hogy ember végre nem finyákolt a főztömre. Tegnap végre olyan vacsorát főztem, ami után pasi sem lázadozott, hanem az összeset befalta volna szíve szerint. Akkor bizony ma nem evett volna a főztömből.
Hozzávalók (4 adag)
1 fej brokkoli
60-70dkg csirkemell
só
fűszerkeverék
parmezán
kókuszzsír
A brokkolit egy pohár vízzel együtt, sózva és borsozva megpároltam fedő alatt és ráolvasztottam egy jó adag parmezánt.
Közben a csirkét felszeleteltem, alaposan besóztam és fűszereztem, majd kókuszzsíron mindkét oldalát néhány perc alatt készre sütöttem.
Akadt egy kevés édesburgonya is a hűtőben, ezt csak megmelegítettem köretnek. Ha ezt is frissen sütnétek, akkor 3-4 nagyobb darab édesburgonyát alaposan mossatok meg, majd karikázzátok egy tepsiben, locsoljátok meg olívaolajjal, sózzátok és fűszerezzétek meg jól, zsályával vagy rozmaringgal és egy kevés parmezánnal. 220 fokos sütőben pedig süssétek aranybarnára.
Ha minden elkészült, frissen fogyasszuk el.