Palacsinta rizslisztből

2016. november 29. - fincsanindzsa

Azt bizony nem lehet mondani rólam, hogy nem szeretem a hasam. Nekem állandóan szükségem van valami finomságra, és a palacsinta az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb kedvencem, amiből az év bármely napján legalább 2-3 darabot meg tudok enni. Mivel a fehérlisztes és gluténos…

Tovább

Töltött tojás

Hosszú hetek óta álmodoztam a töltött tojásról és hogy betankoltunk belőle vagy 50et, ezért bőven volt miből hozzálátni.Többségünk kaszinótojást szokott készíteni, de én a sült verziót sokkal jobban bírom. Hozzávalók (4 fő részére) 12-14 tojás1 nagy fej vöröshagyma1 csokor…

Tovább

Édesburgonya-csónak töltve

Nekem az édesburgonya az egyik szívszerelmem, Krémnek, levesnek, de talán a legfinomabb steak burgonyaként megsütve. Most viszont valami újra vágytam, gondoltam megtöltöm az elfelezett batátát, mert milyen szuper lesz. Kisit átalakítva, de azért elkészült. Hozzávalók: 2 hatalmas édesburgonyakb.…

Tovább

Baconbe göngyölt avokádó

Nagyon nem voltam elégedett magammal az elmúlt időszakban, ezért utánajártam mi lehet számomra a legjobb. Így bukkantam egy ideje Bocsi Vikire, aki a táplálkozás típusokban hisz. Végre pontosan tudom mi a jó nekem, és olyan jókat eszek és olyan adagokat, ami jól esik. Persze jár némi lemondással, de…

Tovább

Szendvicskrém 6. - Padlizsánkrém

Ez a recept már vagy 3 évvel ezelőtt került ki a blogra, azóta viszont néhány facelift történt rajta, így ezt szeretném megosztani Veletek. Szerintem sokkal finomabb lett, mint azt álmodni mertem volna. Hozzávalók 2 jól megtermett padlizsán 1 közepes fej vöröshagymaolivaolaj só, bors 1-2ek.…

Tovább

Az én csodaburgerem

Mivel épp azt a korszakot éljük, amikor a csapból is hamburger folyik, nap mint nap nyit egy-egy új hely, gondoltam én is kipróbálom, vajon képes vagyok-e a a bolti borzadványok keretein túllépni, és valami fasza kézműves burgert alkotni. Nyár óta kísérletezem, mindig összehozok valami jót, és…

Tovább