Ez a recept már vagy 3 évvel ezelőtt került ki a blogra, azóta viszont néhány facelift történt rajta, így ezt szeretném megosztani Veletek. Szerintem sokkal finomabb lett, mint azt álmodni mertem volna.
Hozzávalók
2 jól megtermett padlizsán
1 közepes fej vöröshagyma
olivaolaj
só, bors
1-2ek. majonéz
A padlizsánt helyezzük egy tepsibe, villával böködjük meg alaposan, és előmelegített sütőben süssük barnára. Még forrón húzzuk le a héját, vágjuk ketté és kaparjuk ki a magos részét. Ha szeretjük a magot, akkor ezt a műveletet hagyjuk ki. Én a mag nagy részét szoktam csak eltávolítani, bár most ezt a lépést is kihagytam. Ezután botmixerrel krémesre zúzom.
Itt jön a csavar: a hagymát kockázzuk fel, és néhány kanál zsíron pirítsuk meg, higgyétek el, sokkal finomabb ízt ad neki, Én a fokhagymát elfelejtettem beletenni, de egy cseppet sem bántam, hogy nem lett vámpírüldöző szagom tőle. A padlizsánt daraboljuk fel, tegyük egy üvegtálba a pirított vöröshagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, löttyintsünk rá olivaolajat és botmixereljük össze alaposan. Ki hogy szereti, én majonézzel, ezért szoktam belenyomni 1-2, estenként 3 kanál majonézt, ezt persze a készülőben levő krém mennyiségétől is nagyban függ. Ha nem tartjuk elég ízesnek, fűszerezzük újból.
A legjobb, ha másnap fogyasszuk, hiszen akkor nyeri el a végleges ízét.
Pirítóssal, sajttal, zöldségekkel, kolbásszal fantasztikus.