Hosszú hetek óta álmodoztam a töltött tojásról és hogy betankoltunk belőle vagy 50et, ezért bőven volt miből hozzálátni.Többségünk kaszinótojást szokott készíteni, de én a sült verziót sokkal jobban bírom.
Hozzávalók (4 fő részére)
12-14 tojás
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
tejföl
só
vegeta helyett a Fűszerész "Leves lelke" névvel illetett tartósítószermentes remek
A tojásokat főzzük meg, még melegen óvatosan "hámozzuk" le a héját. Én az alját szoktam összetörni, és úgy bontom le módszeresen, de mindenkinek más a technikája. Vágjuk fel és a tojást válasszuk ketté. A fehérje mehet a tepsibe, a sárgáját egy edénybe tegyük, mert ehhez még bőven jön alapanyag.
A vöröshagymát kockázzuk fel, és pirítsuk meg zsíron. Igen, én mostanában mindent zsíron csinálok, és nem, nem lesz tőle bajom, köszönöm a kérdést.
A petrezselymet aprítsuk fel és adjuk a sárgájához, a vöröshagymát is keverjük hozzá. Sózzuk, "leves lelkézzük" a Fűszerésztől, kanalazzunk hozzá tejfölt, majd törjük- és forgassuk össze az egészet villával. Ha száraznak ítéljük meg a krémet, lazítsuk egy kevés tejföllel.
A sütőt izzítsuk be, 200 fokra, közben pedig töltsük meg a tojásokat a krémmel, végezetül rétegezzünk rá tejfölt. Így süssük meg, kb. 20-30 perc alatt, épp hogy a teteje egy cseppet megpiruljon. A leges-legtutibb csemegeubival és krumplipürével fogyasztani, ahogy ezt anyukám a gyerekkoromban is az asztalra varázsolta.