Fincsa-nindzsa

Pizzás fonat, sajtos mártogatóssal

2018. október 15. - fincsanindzsa

Ez egy igencsak jól eltalált szénhidrátbomba lett. Pasi is kérte, még mielőtt elfogyott, hogy ebből csinálhatnék többet, tulajdonképpen bármikor. Azért ne essünk túlzásba, mert nemcsak az én testem öltött bálna formát, hanem a kiskutyámé is, így most együtt futunk és figyelünk mit eszünk. Persze, kiskutya azt is figyeli, hogy tőlünk mit lehet még lenyúlni, mert ő szabályosan "éhezik".

Hozzávalók (2-3 személyre)

Tészta:

3dl víz
fél kocka élesztő
1 csipetnyi kristálycukor
3 ek. olivaolaj
50dkg liszt
oregánó, só

Sajtos mártogatós:

10dkg mozzarella
25dkg krémsajt
20dkg ricottakrém
15dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
snidling
só, bors

Egyebek:

1 kis paradicsompüré konzerv
teavaj
2 gerezd fokhagyma
snidling / petrezselyem

6_16.JPG

Először kelesszük meg a tésztánkat. A lisztet keverjük össze a sóval, az élesztőt futtassuk fel a langyos cukros vízben. Ha szépen megdagadt, öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és kanalazzuk rá az olajat is. Gyúrjuk szép homogén tésztává, néhány perc alatt. Fedjük le és hagyjuk kelni legalább 1 órán keresztül.

1_100.JPG

Ahogy a nevében is benne van, itt fonatokat, pontosabban csomókat fogunk készíteni. Vágjuk a tésztánkat 12 egyenlő méretű darabra, és a kezünkkel nyújtsuk kb 15-18 centis tömbökre, és csomózzuk össze a két végénél fogva,a végeit pedig tűrjük a tészta alá. Ezeket a csomókat kör alakban helyezzük a kivajazott tortaformába.

2_77.JPG

Tegyünk meleg helyre, takarjuk le és hagyjuk kelni 20-30 percet. Mialatt a tésztánk szépen ébredezik, keverjük ki a sajtos-mártogatóst. A mozzarellát kockázzuk fel, keverjük hozzá a krémsajtot, a ricottát és a reszelt parmezánt. Zúzzunk hozzá 2 gerezd fokhagymát, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd szórjuk bele apróra vágott snidlinget is. Keverjük alaposan össze és kanalazzuk a forma üresen hagyott részére. 

3_55.JPG

A tésztát kenjük meg alaposan egy kis paradicsomkonzervvel, olvasszunk fel vajat, ezt keverjük össze aprított petrezselyemmel és 2 gerezd fokhagymával és mielőtt betesszük a 200 fokra felmelegített sütőbe, kenjük meg alaposan a tésztát, majd szórjuk meg az egészet parmezán sajttal.

4_38.JPG

5_25.JPG

Kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sül. Egy dologra figyeljünk: a vaj, a hő hatására megolvad, és elkezd lecsepegni, és csodálatosan le tud égni a sütőben. A tűzoltókat ugyan nem kell hívni, de a füst elég fojtogató...Ezt elkerülve, alufóliával takarjuk le a sütő alját.

Ha fogyasztjuk, tépjünk le egy darabot a tésztából, mártogassuk a sajtkrémbe. Egy picit ketchuppal meglocsolhatjuk, ha valaki nagyon ragaszkodik hozzá.

6_16.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr928371920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása