Fincsa-nindzsa

Vajon megharagszik, ha jellegtelennek titulálom elsőre? Pak Choi

2020. június 14. - fincsanindzsa

Még a karantén előtt jártunk a Törökmézben egy nagyon kedves ismerősömmel és egy isteni ebédet költöttünk el. Szűzérméhez kaptunk olyan finom sárgarépamártást, amilyet még életemben nem ettem - amúgy sárgarépamártást se... és ehhez zöldségköretként pak choi adtak. Halvány fogalmam sem volt róla mi ez és a boltban tutira elmentem volna mellette, annyira jellegtelen. 

Ez a zöldség nagyon hasonlít a kínai kelre, ami szintén nagy kedvencem. Magas rosttartalommal bír, tisztítja az emésztőrendszert, serkenti az emésztést. 

Ha ti is ki szeretnétek próbálni, a Metroban és a Bikás parki piacon szombatonként fellelhetitek.

Hozzávalók (2 fő részére)

2-3 pak choi
3 ek. kókuszolaj (ennyit simán felvesz)
8-10 nagy fej gomba

Ennek az ételnek nagyjából "nulla" a kalóriatartalma, ha csak a zöldségrészét nézzük. A pak choi és gomba 100-100 grammjában van összesen 35 kalória, a szénhidráttartalma pedig összesen sem éri el az ötöt. 

img_2212.jpg

Ha nagy rohanásban vagytok, főzzetek ki előre 20-30dkg rizst, ami jó néhány ebédre elegendő lesz  (20 dekából nagyjából 70 deka főtt rizzsel számoljatok) és egy állandó jolly jokerként ott lapul majd a hűtőben, amit bármikor felhasználhattok.

Aki még nem dolgozott a pak choi-jal, semmi ördöngősség nincs benne. Volt hogy leveleire szedtem szét, de legutóbb csak hosszában kettévágtam és alaposan megmostam, mielőtt felhasználtam volna.

Két serpenyőt használok, ha nem akarok időt vesztegetni, így közel hasonló időben készül el a gomba és a pak choi is. 

Felforrósítom az olajat, a pak choit valamint a gombát rádobom a tűzre és egy picit megsózom. Más fűszert nem is használok hozzá, mert annyira kellemes ízvilágot hoz ez a gyenge "fűszerezés" elő, hogy kár lenne túlzásokba esni.

Mindkét oldalát alaposan megsütöm, - legyen picit barnás színe néhol - majd rizzsel tálalom.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr4815727234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása