Szendvicskrém tofuból kezdőknek

2020. július 03. - fincsanindzsa

Reggelire egy új szokást vezettem be. Mindig van otthon legalább két, de inkább háromféle krém, amit a pufirizsre lehet kenni. Humuszt minden héten csinálok, mert az megunhatatlan. A héten csináltam avokádó- és padlizsánkrémet is, azonban ez a tofu elkezdte piszkálni a fantáziám. Néhány területen teljesen otthonosan mozgok, viszont ezek, hogy tofu, szejtán, tempeh még annyira ismeretlen alapanyagok számomra, hogy szépen lassan mindent ki kell kísérleteznem.

Hozzávalók

1 csomag natúr tofu (180g)
1 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
friss rozmaring (most más zöldfűszer éppen nem volt kéznél, de bármivel helyettesíthető)

Kalória: 125g
Fehérje: 12g
Zsír: 1g
Szénhidrát: 2.3g

 

c459ee93-5aa6-4043-8930-99afc99103b7.JPG

A tofut botmixerrel pépesítsük krémesre, adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk meg alaposan, ha szeretjük a fokhagymát, azt se sajnáljuk belőle és aprítsunk hozzá sok-sok rozmaringot vagy olyan zöldfűszert, amit szeretünk.

Ha ízvilágban szeretnétek megfogni, nagyon hajaz a tojás ízére.

img_3495.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr7915969784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.