Fincsa-nindzsa

A majdnem Nutella

2020. július 26. - fincsanindzsa

Már hónapok óta tervezem, hogy kipróbálom a házi nutellát, amit inkább törökmogyorókrémnek neveznék. Ha a magvajak között kellene rangsorolnom, ez éppenhogy a dobogón marad, hiszen picit csalódás, hogy nem tudtam azt az ízvilágot visszahozni, amit a Nutella ad.

Hozzávalók: 

250g törökmogyoró
2 ek (kb 20g) agavészirup
20g holland kakaópor
20g kókuszolaj 

(legközelebb egy deci növényi tejszínt is kap, mert akkor biztosan sokkal krémesebb lesz)

img_4102.JPG

Mivel ez volt az első magvaj próbálkozásom, azt gondoltam kis naivan, hogy a kókuszolajtól majd krémesebb lesz. (Míg e sorokat írom, nem hagyott nyugodni a dolog és felhasználtam a pisztáciakrémből maradt növényi tejszínt, vajon milyen lesz tőle. Nem lett rossz. Persze sokkal krémesebb, azonban így javasolnék még hozzá némi édesítést. Kezdetben egy evőkanálnyi mennyiségben.)

Ahogy már a bevett protokoll zajlik:

Magot megpirít, aprítóban finomra, majd krémesre darál. Ehhez sokkal több időre volt szükség, legalább 8-10 percre. Amikor elkezdett krémesedni, adtam hozzá kakaóport, agavészirupot és kókuszolajat. Sokkal szilárdabb lett az állaga, mint a másik kettőnek, talán ezért is adtam hozzá kókuszolajat. 

Alapvetően finom, főleg banánkenyérre kenve, jó vastagon persze: https://fincsa-nindzsa.blog.hu/2020/06/29/a_banankenyer_tragediaja_2_felvonasban

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr2216045310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása