Épp Pállal árultuk a sajtjait - Alföldi Garabonciás - az első igazán csípős őszi délelőttön. Kellően átfagytam, így mondta, hogy menj haza, csinálj egy zöldborsókrémlevest és tedd bele a kecskesajtgolyókat. Anno ez a recept az egyik partnerük étlapján szerepelt, így gyorsan ki is próbáltam.
Az tuti, hogy több vízet is elbírt volna, azonban fűszerből bőven elég a só-bors kombó, így nem nyomta el a zöldborsó kellemesen édes ízét, sőt! a sajtgolyók kiváló összhangban voltak vele.
Hozzávalók
500 gramm mirelit zöldborsó
egyfél csokor petrezselyem
1ek. teavaj
só, bors
1 zöldségleveskocka
1 doboz rizstejszín
kecskesajtgolyó
A zöldborsót az összeaprított petrezselyemmel vajon pároljuk meg, öntsük fel zöldségleves alaplével, amit kb 1 liter vízben forraltam fel.Amikor a borsószemek megpuhultak, botmixerrel pürésítsük és főzzük tovább. Adjuk hozzá a sót, borsot, persze ízlés szerint, ahogy nekünk tetszik és a rizstejszínt, majd forraljuk fel. Ha sűrűnek érezzük, húzzuk még fel nyugodtan vízzel, különben olyan lesz az állaga, mint egy félresikerült darabos zöldborsófőzeléké. Mehet bele nyugodtan több víz, ugyanis ahogy hűl, úgy sűrűsödik majd.
Végezetül, tálaláskor csipkedjünk bele bazsalikomleveleket és sok-sok sajtgolyót.