Fincsa-nindzsa

"Bélisz" likőr

2020. december 20. - fincsanindzsa

Akárcsak a mézeskalács, ez a recept is a keresztanyám gyöngyszeme. Évek óta hagyomány, hogy a karácsonyfa alá csempész nekem egy üveggel és hála istennek erről a jó szokásáról nem szokott le gyerekkorom óta. 

Ezt egyszer készítettem el, és bevallom őszintén, rögtön 3 litert csináltam belőle. Alapból sem bírom az italt, egy picit több alkohol is került bele, amikor "főztem", illetve egész nap kb egy bögrényi Bailey's-szel mászkáltam a lakásban , hát csoda hogy a fülem is csengett tőle?

Szóval a recept tök egyszerű:

Hozzávalók (kb 1,5 literhez)

20dkg cukor
4 vaníliás cukor
5dl habtejszín
5dl tej
1dl alkohol 
1 csomag Aranka mogyoró krémpor

img_0770.JPG

Először a szárazanyagokat (cukor, vaníliáscukor, Aranka) keverjük össze, majd hozzáöntjük a tejet, robotgéppel csomómentesre keverjük. Utána jöhet hozzá az alkohol. A tejszínt már csak egy leheletnyire keverjük tovább a robotgéppel, mert ha felhabosodik, akkor túl sűrű lesz és nem fog kijönni rendesen az üvegből. (Ez saját tapasztalat, így lett legutóbb 3 literem, mert ó sűrű lett, kotyvasszuk még egy kicsit tovább., jó lesz az alapon)

Töltsük üvegbe, és hűtőben tároljuk. Néha rázzuk fel, ha éppen arra járunk (és persze egy feles pohárba töltsünk egy nyalatnyit. 

Amúgy kávéba töltve vagy vanília fagyi mellé kortyolvatva, esetleg egy bögrét telitöltve és tejszínhabot rá nyomva, bekuckózva egy Netflixes karácsonyi film elé, díjnyertes!

img_0768.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr716351728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása