Fincsa-nindzsa

Édesburgonya tortillatekercsben? Igen!

2020. június 07. - fincsanindzsa

Ez az étel már jó pár éve a kedvenc jolly jokerem, ha hamis chillis babot szeretnék főzni. Akkor még nem tudtam, hogy ezt nevezhetem vegánnak. Picit extra, picit csípős. Minden benne van, amire szükség van. Ha húsevőkkel ülünk egy asztalhoz, ki lehet őket engesztelni egy hatalmas adag sajttal és…

Tovább

Csicseriborsó "bolognai" szósz

Nem is gondoltam, mennyire egyszerűen helyettesíthető a hús. Viszont az is érdekes, hogy mennyi pörkölt alapú ragut fogyasztanak a vegánok. Majd valami tejszínes cuccot is ki fogok találni, mert kezdek telítődni ettől a sok paradicsomos, édes íztől. Azt is élvezem a növényi alapú életmódban, hogy…

Tovább

A svájci bicska / Vegán burger vs. Szendvicskrém

Hamburger nélkül lehet élni, de minek! Először vegán hambit a Magic burger állatvédős kampánya során ettem ésodáig és vissza voltam az édesburis céklás és a babos jucy lucytól is. Mivel sokat sütök-főzök és marhahúsos burgert rendszeresen készítettem, ezért nem hagyott nyugodni a dolog, hogy…

Tovább

Humusz

Nehezen tudom magam tartani a tökéletes makrókhoz, mert nem tudok megfelelő mennyiségű fehérjét bevinni szimplán teljes értékű növényi táplálékból. Még! Így esténként recepteket, cikkeket bújok, piackutatok. Hogyan tudom tökéletesíteni a kialakulóban levő rendszert. Nagyon izgalmas! Van, hogy a…

Tovább

Az első hét élménybeszámolója

Teljesen mást hozott ez az egy hét, mint amire számítottam. Bár, ha igazán őszinte akarok lenni, nem számítottam semmire sem.  Volt egy tervem, mely szerint csak heti 2-3 alkalommal mellőzöm  húst és mindennemű állati eredetűt a palettáról, azonban ez nem így történt. Mivel ez nem egy kényszer…

Tovább

Hogyan készül a Tahini?

Őszintén szólva halvány fogalmam sem volt róla, hogy a humuszkrémhez szükségem lesz a szezámmagból készült "pasztára" is, ami tulajdonképpen a darált szezámmag és olaj egyvelege. Maradjunk annyiban, hogy humuszt eddig csak a Hummusbar-ban fogyasztottam és eszembe se jutott, hogy valaha otthon is el…

Tovább

A marokkói-mexikói "fúziós" konyha

Ma egy vegyes tálat szerettem volna enni, nem a rántott hús, cigánypecsenye, savanyúkápi és vegyesköret kombóval, hanem olyat, amit tapasként tudok elfogyasztani. Legyen benne mártogatós, köret és zöldségfélék. Nyersen és sütve-főzve. Esték telnek el, hogy receptötleteket vadászok, aztán meglátok…

Tovább

Csak semmi puffadás!

A csicseriborsóval sosem voltunk igazán jó barátok, mert mindig bántotta a pocakom és állandóan hatalmas lufivá fújt fel. Anyukám a száraz csicseriborsóból készített konzervet és csak elő kellett kapnom a hűtőből, hogy felhasználhassam. Alapvetően úgy terveztem, hogy most még eszek húst, de…

Tovább
süti beállítások módosítása