A csicseriborsóval sosem voltunk igazán jó barátok, mert mindig bántotta a pocakom és állandóan hatalmas lufivá fújt fel. Anyukám a száraz csicseriborsóból készített konzervet és csak elő kellett kapnom a hűtőből, hogy felhasználhassam.
Alapvetően úgy terveztem, hogy most még eszek húst, de egyszerűen nem kívánom. Olyan hatalmas játszóteret látok magam előtt a növényi-alapú világban, hogy csak próbálgatni és tesztelgetni szeretnék. Nem hagy nyugodni, hogy "csak" hajdinapelyhet ehetek. Egyszerűen nekem reggel szükségem van a sós ízre és meg is fogom találni a megoldást rá! Például a csicseri-ragu formájában.
Hozzávalók (1 fő részére)
10dkg főtt csicseriborsó
kis fej vöröshagyma
1 ek. kókuszolaj
só
harissa
füstölt pirospaprika
Kalória: 290
Fehérje: 9.5g
Zsír: 14.7g
Szénhidrát: 23.6g
Dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és szórjunk rá a pirospaprikát, - csináljunk egy klasszik pörkölt alapot - és a főtt csicseriborsót. Egy kevés vizet öntsünk rá és pároljuk tovább. Ha szeretitek a pikáns ízt, feltétlenül javasolnék egy kis harissát rá.
Ezt az avokádókrémmel megkent "nikecell"-re szeretem pakolni és a tetejére a korianderes "pestot" kenek, így az igazi. A hozzá tartozó receptet itt találjátok: https://fincsa-nindzsa.blog.hu/2020/05/29/lesznek_am_alternativak_is_reggelire_avokadokrem