Fincsa-nindzsa

Csak semmi puffadás!

2020. június 01. - fincsanindzsa

A csicseriborsóval sosem voltunk igazán jó barátok, mert mindig bántotta a pocakom és állandóan hatalmas lufivá fújt fel. Anyukám a száraz csicseriborsóból készített konzervet és csak elő kellett kapnom a hűtőből, hogy felhasználhassam.

Alapvetően úgy terveztem, hogy most még eszek húst, de egyszerűen nem kívánom. Olyan hatalmas játszóteret látok magam előtt a növényi-alapú világban, hogy csak próbálgatni és tesztelgetni szeretnék. Nem hagy nyugodni, hogy "csak" hajdinapelyhet ehetek. Egyszerűen nekem reggel szükségem van a sós ízre és meg is fogom találni a megoldást rá! Például a csicseri-ragu formájában.

Hozzávalók (1 fő részére)

10dkg főtt csicseriborsó
kis fej vöröshagyma
1 ek. kókuszolaj

harissa
füstölt pirospaprika

Kalória: 290
Fehérje: 9.5g
Zsír: 14.7g
Szénhidrát: 23.6g

85d84829-b86a-4f8f-868f-f40c7c0f3231_2.JPG

Dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és szórjunk rá a pirospaprikát, - csináljunk egy klasszik pörkölt alapot - és a főtt csicseriborsót. Egy kevés vizet öntsünk rá és pároljuk tovább. Ha szeretitek a pikáns ízt, feltétlenül javasolnék egy kis harissát rá. 

Ezt az avokádókrémmel megkent "nikecell"-re szeretem pakolni és a tetejére a korianderes "pestot" kenek, így az igazi. A hozzá tartozó receptet itt találjátok: https://fincsa-nindzsa.blog.hu/2020/05/29/lesznek_am_alternativak_is_reggelire_avokadokrem

9fa16353-9401-43be-bc38-b95a46ce16fb_2.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr9115719366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása