Van egy táblám, amire mindig felírom azokat az ételeket, amit feltétlenül meg szeretnék sütni mostanság. Illetve minden héten, ha eszembe jut valami nyalánkság, a határidőnaplómban szánok neki egy talpalatnyi helyet, hogy az összes ötlet ide bekerüljön.
Gyerekkorom nagy kedvence, anyukám nagyon sokat csinált ilyet, de ez bizony tényleg csak frissen az igazi.
Hozzávalók
5 zsemle
500g túró
3ek. tejföl
1 tojás
mazsola
citrom reszelt héja
méz, cukor vagy édesítő ízlés szerint
1 csomag vaníliáscukor
Tápanyagtartalom / zsemle
kalória: 401kcal
szénhidrát: 38.9g
fehérje: 19.3g
zsír: 18.5g
A zsemlék tetejét vágjuk le, a belsejét vájjuk ki (és együk meg) vagy keverjük a túróhoz :) Tegyünk hozzá tejfölt, tojást, adjunk hozzá cukrot (én negyedannyit használtam), vagy mézet, attól függően, hogy melyiket szeretjük. Én szoktam egy csomag vaníliás cukrot hozzáönteni, és belereszelem egy citrom héját.
Ha szeretitek a mazsolát, mossuk meg, és adjuk a túrós krémhez.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Közben a zsemlékbe töltsük a túrókrémet, majd a zsemlék tetejét tojással kenjük meg és szórjuk meg porcukorral. Süssük aranybarnára.
Frissen, melegen fogyasszuk, mert úgy a legfinomabb. Ha állni hagyjuk megszívja magát.