Ez a recept is nyugodtan mehet a "jaj-de-rettegek-hogy-megsüssem" listára, pedig ennél pofonegyszerűbb süti nem is létezik. Pontosabban fogalmazva, mostanában egyre inkább azt érzem, hogy a receptek nagy része szuperkönnyű és pillanatok alatt összeállítható - lásd morzsasüti, ami nagyobb kedvenccé vált mint a brownie.
Ehhez a sajttortához egy igazán mókás sztorim van. Nemrégiben kóstoltam meg a baszk sajttortát, amiről kiderül hogy pofonegyszerű a receptje és villámgyorsan elkészül.
Ha egy kicsit bénák vagytok - máig nem jövök rá mit rontottam el - talán, hogy nem szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgoztam, de vállalom, hogy így jobb -, akkor ti is két sajttortát süthettek egy adag alapanyagból.
Amit mondjuk a receptben megosztok veletek, már a felezett verzió, ugyanis álltam vasárnap reggel két adag sajttortával, nem tudtam sírjak-e vagy nevessek, úgyhogy írtam Nyafogós Lefogyósnak, hogy elfogadnák-e vasárnapi nasinak, mert elb…
Az eredeti recept @spatuladesserts honlapjáról származik.
Hozzávalók, egy 20 centis tortaformához:
300g krémsajt (Adlisat használtam) - 100g cukor - 2 tojás - 150g hulla - 15g liszt - egy vaníliarúd magja
Tápanyagtartalom (1 szelet) - 8 szeletre vágtam a tortát.
225kcal, 17,6g ch, 3.8g fehérje, 15.6g zsír
Én bevallom töredelmesen, minden hozzávalók hidegen használtam - köszi a felületes receptolvasás :) - de ezt a szokást meg is tartom.
A krémsajtot közepes erősséggel elkezdtem felhabosítani a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és végül a halálát kevertem hozzá. És majd elfelejtettem! A lisztecskét, azt az épphogy egy evőkanálnyit. És mivel úgyis volt itthon vaníliarúd, ami sosem ront rajta, egy rúd magját is belekapartam.
A 20 centis tortaformát két réteg sütőpapírral béleltem ki, közben a sütőt 250 fokra melegítettem elő, majd amikor betettem a formát a sütőbe, visszavettem 210 fokra és 50 percig sütöttem. Kb 40 percnél jött el a pillanat, amikor egy alufóliadarabot tettem rá, hogy ne égjen meg jobban a teteje, mint ahogy én szeretem.
Szép remegős lesz a torta és tényleg várjátok meg az 50 percet, kell neki!
Utána pedig türelmesen várjatok, hogy kihűljön teljesen. Jól össze fog esni.
A legmókásabb, hogy vasárnap meg sem kóstoltam, mert az aznapi étrendembe elfelejtettem beleírni. Másnap elfelejtettem megkóstolni, így tegnap örömködtem, hogy engem vár egy szelet torta bedobozolva, mert ennyit engedélyeztem magamnak a 8 szeletből.