Fincsa-nindzsa

Rebarbarás eperleves (bár ez inkább puding)

2021. június 08. - fincsanindzsa

Szeretek a piacon ötleteket gyűjteni, mert mindenkinek más az ízlése és ezekből lehet a legszuperebb dolgokat kifundálni, hiszen receptet nem kapsz hozzá, előtte sosem kóstoltad, így halvány fogalmad sincs, milyenre is kellene sikerülnie.

Így voltam az eper-rebarbara kombóval is. Eperből krémlevest csináltam már, azonban eper-rebarbarából nem. Nálam a krémleves az inkább főzés nélküli pudingból, tejből / tejszínből és a gyümölcsből áll, hidegen összeturmixolva. Viszont a rebarbarát meg kell főzni, így kénytelen voltam főzős levest csinálni.

Hozzávalók:

500g eper
8 szál kisebb rebarbara
2ek. eritrit (elég lett volna az 1ek is, ha a fanyarabb ízvilágot kedvelitek.)
1 csomag vaníliapuding
annyi víz, ami ellepi (+legalább fél liter, ha nem frissen fogyasszátok, mert pudingosra sűrűsödik be)
250ml habtejszín (elhagyható, én most nem tettem bele, mert ne tartottam fontosnak.

img_3349.JPG

A rebarbarát és az epret is megpucoljuk, megmossuk. Először a feldarabolt rebarbarát kezdjük el főni, majd valamikor félidő után hozzátesszük a félbe vágott epret is és egy evőkanálnyi eritritet adunk hozzá.

A vaníliapudingot egy kevés vízzel csomómentesre keverem és a gyümölcshöz adom. Folyamatos kavargatás mellett felforraljuk, alaposan összebotmixereljük és hagyjuk kihűlni.

Aznaposan tényleg nem igényel több vizet, azonban ha hűtőben tesszük, jóval többvizet felvesz, de utólag is felhúzhatjuk vízzel/tejjel, a kívánt állag eléréséig.

Szuperjó nyári leves és még használjátok ki a szezont!

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr7016571896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása