Ahogy ígértem, a Pasi a konyhában szekció első vendégelőadója a taco lesz.
Imádom a mexikóit, de valahogy tacot sosem csináltam eddig. A burrito jobban bejött, hiszen abba jó maradékmentős módszerrel, mindent is beletömtem, amit találtam és úgy gondoltam, ez tökéletes lenne.
Amikor a taco készült, éppen egy számomra nagyon kedves lányt láttam vendégül, aki történetesen olyan messzi elkerüli a konyhát, ahogy csak lehet, így én egy 4 fogásos reggelivel / tízóraival vártam őt. Hála istennek egy percig sem panaszkodott, hogy MEGINT ennie kell.
Utálom a Tescot, ám lustább voltam annál, hogy még egy kört tegyek az Aldi felé, így ott szereztem be a húson és sajton kívül mindent.
Ha hús, akkor szigorúan piac, vagy Húsbox (ha a 11.kerben laktok, szívből ajánlom). Ha tényleg szeretnétek jó minőségű húst venni, akkor piac. Ha nem szerettek boltba járni, akkor menjetek a tutira: NPK vagy kifli.hu
Hozzávalók (2-3 étkezésre tuti elég lesz)
fél kiló darált marha
1 csomag "hard" taco (vagy belőle olyan is mint a tortillalapok, csak azt a sütőben elő kell készíteni)
1 üveg burrito szósz
1 csomag taco fűszerkeverék
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál kókuszolaj
sajt
(paradicsom)
Itt vannak a termékek, hogy kép alapján könnyebben megtaláljátok őket:
Én tökre próbáltam taco szószt találni, de nem volt a tacsiban (az Auchanban viszont tuti kapható, amit meg még jobban gyűlölök). Ez a szósz tök olyan, mint a salsa mártogatós, éppen ezért bejött.
Hogy csináltam?
A vöröshagymát kockázzuk apróra, majd forrósítsuk fel a serpenyőt, abba kanalazzunk kb 3 evőkanálnyi kókuszolajat - használhatsz étolajat is, de én azt a palacsintán kívül nem igazán használom már. A hagymát süssük üvegesre, vagyis látszatra olyan legyen, mintha szemcsés lenne a felülete. kb 3-5 perc alatt eléritek ezt az állapotot. (Azt elfelejtettem mondani, hogy a közepesnél picit erősebb "lángon" vagy 7-es fokozaton - ha 10 skálás a tűzhelyed - főzzük.
Vegyük vissza közepes lángra vagy 6-os fokozatra a hőfokot, aztán küldjük rá a húst, alaposan sózzuk és borsozzuk, ezzel nem lehet mellélőni. És pirítsuk le a húst, amíg szinte teljesen fehérré válik. Utána borítsuk rá a fűszerkeveréket - mehet rá bőven az egész zacsival és az üveges szószt is adjuk hozzá. Ha marad az üveg falán még egy kevés, egy picit vizet engedjünk bele, tegyük rá a tetőt, rázzuk össze, majd ezt öntsük a húsra.
Forraljuk fel és közben néha kavarjunk bele, ha nem akarjuk, hogy leégjen. Forrás után pár percre le is kapcsolhatjuk a "gázt".
Nem tanácsos szétégetni vele a szánkat, így én várnék vele egy picit, hogy hűljön. addig például lehet sajtot reszelni - jó sokat lehetőség szerint.
A "hard taco olyan, mint egy kagylóforma, így ezt limitáltan tudod teletömni, cserébe a dobozban vagy 12, szerintem ez az adag elég kell, hogy legyen bele.
Kanalazzatok rá annyit a húsos motyóból, amennyi jól esik, szórjatok rá sajtot bőven és ha szeretnétek, apró kockákra vághattok rá paradicsomot is és íme! elkészült az első általam vezérelt vacsorátok!
Mit szeretnétek legközelebb enni? Írjátok meg hozzászólásként, vagy az instagramon - fincsanindzsa - küldjetek üzenetet! Nekem is kihívás és Nektek is könnyebbség lesz.