Fincsa-nindzsa

Fetával töltött csirkemell bacon-be göngyölve

2013. szeptember 10. - fincsanindzsa

Egy nem bonyolult, ízletes és remek húsétel!

Többnyire csak megfűszerezzük a húst, amikor kisüljük, de most egy apró kis rafinériát is alkalmaztunk. Fetával töltöttük, majd baconbe göngyöltük. De ez még nem minden, egy gyors kis tejfölös szószt is készítettünk hozzá.

Hozzávalók

4 egész csirkemell
300g fetasajt
1 csomag főtt-füstölt baconszalonna

bors

1 pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
metélőhagyma

1_226.jpg

A csirkemelleket mossuk meg és hosszában vágjuk ketté. Egy-egy fél mellen hosszában vágjunk egy zsebet, ahova a felszeletelt fetasajtot helyezzük. Ha ezzel megvagyunk, sóval és borssal fűszerezzük, majd tekerjük baconszalonnába. Egy-egy fetával töltött mellet 2 baconszalonnával tudjuk teljesen befedni.

2_174.jpg

A sütőt melegítsük elő, állítsuk grill fokozatra. Alufóliával fedjük le a húst, pároljuk 5 percig, majd 25-30 percig alufólia nélkül, hogy szépen megpiruljon. Nem kell alá vizet önteni, mert a hús maga is enged levet.

Amíg a húsunk sül, a tejfölhöz zúzzunk egy gerezd fokhagymát, szeljünk vékonyra metélőhagymát, sózzuk és keverjük össze. Hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

3_125.jpg

Ha a hús megsült, tálaljuk salátával, és a hús tetejére kanalazzunk a tejfölös szószból.

4_97.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr834731023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lex91 2015.06.27. 16:56:00

isteni a recept :)

fincsanindzsa 2015.06.28. 07:14:33

@lex91: orulok, hogy elnyerte a tetszesed ;)
süti beállítások módosítása