Egy nem bonyolult, ízletes és remek húsétel!
Többnyire csak megfűszerezzük a húst, amikor kisüljük, de most egy apró kis rafinériát is alkalmaztunk. Fetával töltöttük, majd baconbe göngyöltük. De ez még nem minden, egy gyors kis tejfölös szószt is készítettünk hozzá.
Hozzávalók
4 egész csirkemell
300g fetasajt
1 csomag főtt-füstölt baconszalonna
só
bors
1 pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
metélőhagyma
A csirkemelleket mossuk meg és hosszában vágjuk ketté. Egy-egy fél mellen hosszában vágjunk egy zsebet, ahova a felszeletelt fetasajtot helyezzük. Ha ezzel megvagyunk, sóval és borssal fűszerezzük, majd tekerjük baconszalonnába. Egy-egy fetával töltött mellet 2 baconszalonnával tudjuk teljesen befedni.
A sütőt melegítsük elő, állítsuk grill fokozatra. Alufóliával fedjük le a húst, pároljuk 5 percig, majd 25-30 percig alufólia nélkül, hogy szépen megpiruljon. Nem kell alá vizet önteni, mert a hús maga is enged levet.
Amíg a húsunk sül, a tejfölhöz zúzzunk egy gerezd fokhagymát, szeljünk vékonyra metélőhagymát, sózzuk és keverjük össze. Hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Ha a hús megsült, tálaljuk salátával, és a hús tetejére kanalazzunk a tejfölös szószból.