Fincsa-nindzsa

Édesburgonya-csónak töltve

2016. november 23. - fincsanindzsa

Nekem az édesburgonya az egyik szívszerelmem, Krémnek, levesnek, de talán a legfinomabb steak burgonyaként megsütve. Most viszont valami újra vágytam, gondoltam megtöltöm az elfelezett batátát, mert milyen szuper lesz. Kisit átalakítva, de azért elkészült.

Hozzávalók:

2 hatalmas édesburgonya
kb. 20dkg bacon
10dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
bazsalikom

(parmezán)

A édesburgonyát alaposan mossuk meg, vágjuk hosszában félbe és úgy főzzük közepesen puhára - a héjában.

Ha nagyon puhára főztük, akkor a belét ki tudjuk kaparni, különben a sült finomságokat csak rákanalazzuk. Nekem az utóbbi jött össze, mert türelmetlen voltam.

Amíg a batáta fő, a bacont a vöröshagymával és a gombával alaposan összesütöm egy cseppet megsózva. Ha elkészült, tépkedjünk bele friss bazsalikomot is.

Ha az édesburi megfőtt, Kanállal óvatosan vájjuk ki a közepét és ezt az anyagot kanalazzuk hozzá a baconös varázslathoz, és süssük össze egy picit. Ha a közepe nem puhult meg teljesen, akkor szórjunk egy kevés parmezánt a "csónakokra", majd egyenletesen oszlassunk el rajta a baconös sültekből. 

1_118.JPG

A sütőt 230 fokra melegítsük elő, és kb. 30-40 percen keresztül süssük. Az ízek szuperül összeérnek, egy fantasztikus ízorgia vár ránk. Fogyasszunk hozzá salátát töménytelen mennyiségben.

2_96.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr111973224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása