Fincsa-nindzsa

Tortillatekercs

2012. július 12. - fincsanindzsa

Most épp a mexikói kajára cuppantam rá, de amilyen mennyiségeket képes lennék elpusztítani, sajnálom rá a pénzt. Ezért úgy gondoltam, csinálok itthon tortillatekercset és chillis babot hozzá. Már csak a chillis sajtkrémleves van hátra, hogy teljes legyen a repertoár.

Hozzávalók

10dkg búzaliszt
10dkg kukoricaliszt 
1 doboz Activia joghurt
3dkg teavaj

3g élesztő
tej és cukor az élesztő felfuttatásához

A tejet langyosítsuk meg, egy csipetnyi cukrot adjunk hozzá, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Egy keverőtálba öntsük a lisztet, a joghurtot, a vajat és a sót. Amennyiben az élesztő felfutott és megdagadt, öntsük a keverékünkhöz és keverjük össze. A pizzatésztánál kicsit keményebbnek kell lennie, így ha túl lágy adjunk hozzá lisztet, ha túl kemény, akkor egy kis tejjel hígítsuk.

Hagyjuk kelni meleg helyen letakarva a tésztát.

Ha megkelt, a serpenyőt melegítsük fel – olaj nélkül – a tésztából kis darabokat vágjuk, nyújtsuk ki sodrófával kör alakúra és vékonyra, majd mindkét oldalát süssük kb 1-1.5 percig.

Süthetünk bele reszelt sajtot, tekerhetünk belőle burritot vagy tölthetjük chillis babbal, ahogy én fogom tenni.

1_41.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr214643614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása