Most épp a mexikói kajára cuppantam rá, de amilyen mennyiségeket képes lennék elpusztítani, sajnálom rá a pénzt. Ezért úgy gondoltam, csinálok itthon tortillatekercset és chillis babot hozzá. Már csak a chillis sajtkrémleves van hátra, hogy teljes legyen a repertoár.
Hozzávalók
10dkg búzaliszt
10dkg kukoricaliszt
1 doboz Activia joghurt
3dkg teavaj
só
3g élesztő
tej és cukor az élesztő felfuttatásához
A tejet langyosítsuk meg, egy csipetnyi cukrot adjunk hozzá, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Egy keverőtálba öntsük a lisztet, a joghurtot, a vajat és a sót. Amennyiben az élesztő felfutott és megdagadt, öntsük a keverékünkhöz és keverjük össze. A pizzatésztánál kicsit keményebbnek kell lennie, így ha túl lágy adjunk hozzá lisztet, ha túl kemény, akkor egy kis tejjel hígítsuk.
Hagyjuk kelni meleg helyen letakarva a tésztát.
Ha megkelt, a serpenyőt melegítsük fel – olaj nélkül – a tésztából kis darabokat vágjuk, nyújtsuk ki sodrófával kör alakúra és vékonyra, majd mindkét oldalát süssük kb 1-1.5 percig.
Süthetünk bele reszelt sajtot, tekerhetünk belőle burritot vagy tölthetjük chillis babbal, ahogy én fogom tenni.