Fincsa-nindzsa

Nagyi kedvence 2. - Hógolyó

2012. július 14. - fincsanindzsa

A süti a tálon a leghátsó, világosbarna kis halom.

Hozzávalók:

Tészta

40dkg liszt
25dkg vaj
4 tojás sárgája
4 ek. porcukor
fél sütőpor
citromhéj

Töltelék

4 tojásfehérje
25dkg porcukor
20dkg darált dió
fél zacskó mazsola
citromhéj

A tojássárgáját összekeverjük a porcukorral és a szobahőmérsékletű vajjal. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a reszelt citrom héját, majd pihentetjük.

A diót, a porcukrot, a mazsolát összevegyítjük, a tojásfehérjét verjük fel, és fakanállal óvatosan forgassuk bele a diós masszába.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát (3-4cm átmérőjű) és a tetejére halmokat teszünk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Mikor megsült és kihűlt, lekvárral összeragasszuk.

2_30.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr94656567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása