Fincsa-nindzsa

Túrómuffin

2012. július 22. - fincsanindzsa

Egy időre most befejezem a muffinozást, majd a későbbiekben még a sós verzióval visszatérek. Megint az kell hogy mondjam, lehetetlenség eldönteni melyik a legjobb.  Ma a túrós és a túrós baracklekváros volt a porondon. Először azt hittem kihagytam a sütőport belőle, és azért nem nő meg akkorára, mint a csokis, vagy az alapmufifn, de mikor rajtam hozzá egy kis extra adagot, változás nem történt. Szóval aggodalomra semmi ok.

Megjegyzés: a móka kedvéért megnéztem a kalóriatáblázatot, mennyi az annyi. És az eredmény elkeserítő: 200 kcal.  Ezentúl óvatosabban fogyasztom :)

Hozzávalók (18 darabhoz) 

20dkg cukor
30dkg liszt
10dkg teavaj vagy margarin
25dkg túró
4 tojás
2,5dl tej
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
10dkg mazsola
citromhéj

A tojást verjük fel és keverjük habosra. Közben a vajat olvasszuk fel, és adjuk a felvert tojásokhoz. Keverjük tovább.  Adjuk hozzá a cukrot, keverjük addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Kanalazzuk hozzá a kimért túrót, adagoljuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet. Nagyon finom, ha egy citrom héját is belereszeljük.  

 9.jpg

Hagyjuk pihenni a tésztát egy fél órát.

Muffinkosárkával béleljük ki a muffinsütő- formánkat a könnyebb kezelhetőség végett. Annyi tésztát adagoljunk evőkanállal a kosárkákba, amilyen magas a muffinpapír. Ha szeretjük a baracklekvárt, töltsünk habzsákba lekvárt, majd a tésztánkba fecskendezzük bele.

180 fokon süssük egészen odáig, amíg a közepe is átsül – hústű tesztet alkalmazzunk, hogy teljesen megsült-e. (Bökjük a tészta közepébe a hurkapálca nyársat vagy a hústűt.

11.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr144671256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása