Egy időre most befejezem a muffinozást, majd a későbbiekben még a sós verzióval visszatérek. Megint az kell hogy mondjam, lehetetlenség eldönteni melyik a legjobb. Ma a túrós és a túrós baracklekváros volt a porondon. Először azt hittem kihagytam a sütőport belőle, és azért nem nő meg akkorára, mint a csokis, vagy az alapmufifn, de mikor rajtam hozzá egy kis extra adagot, változás nem történt. Szóval aggodalomra semmi ok.
Megjegyzés: a móka kedvéért megnéztem a kalóriatáblázatot, mennyi az annyi. És az eredmény elkeserítő: 200 kcal. Ezentúl óvatosabban fogyasztom :)
Hozzávalók (18 darabhoz)
20dkg cukor
30dkg liszt
10dkg teavaj vagy margarin
25dkg túró
4 tojás
2,5dl tej
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
10dkg mazsola
citromhéj
A tojást verjük fel és keverjük habosra. Közben a vajat olvasszuk fel, és adjuk a felvert tojásokhoz. Keverjük tovább. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Kanalazzuk hozzá a kimért túrót, adagoljuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet. Nagyon finom, ha egy citrom héját is belereszeljük.
Hagyjuk pihenni a tésztát egy fél órát.
Muffinkosárkával béleljük ki a muffinsütő- formánkat a könnyebb kezelhetőség végett. Annyi tésztát adagoljunk evőkanállal a kosárkákba, amilyen magas a muffinpapír. Ha szeretjük a baracklekvárt, töltsünk habzsákba lekvárt, majd a tésztánkba fecskendezzük bele.
180 fokon süssük egészen odáig, amíg a közepe is átsül – hústű tesztet alkalmazzunk, hogy teljesen megsült-e. (Bökjük a tészta közepébe a hurkapálca nyársat vagy a hústűt.