Amióta az eszemet tudom, világ életemben pudingporból készítettük el a pudingot. És imádtam. De életemben szerintem először, most ettem igazi főzött pudingot. Ami nem vajkrémes, hanem olyan igazi, finom, eredeti vaníliapuding.
És az elkészítésénél mi sem egyszerűbb! Sőt, ha előbb találkozom vele, akkor a gyümölcstorta pudingján így készítem el.
Ez a mennyiség a gyümölcstortához is sok, ezért bőven van lehetőség nassolásra :)
Hozzávalók
400ml tej
1 vaníliarúd kikapart magja
4 tojás sárgája
5ek. kristálycukor
3e. liszt
A tejet rakjuk fel a tűzre, kaparjuk bele a vaníliarúd belsejét, és forraljuk fel teljesen. Közben a tojást a kristálycukorral keverjük el, adjuk hozzá a lisztet. Ha a tej felforrt, akkor öntsük a tojáskikeverthez, majd néhány keverés után öntsük vissza lábosba és tegyük vissza a tűzre. Egészen odáig főzzük tovább, folyamatos kevergetés mellett, amíg el nem kezd besűrűsödni. Mihelyst látjuk, hogy az állaga masszívabb, azonnal szedjük le a tűzről, hiszen a benne lévő hő miatt tovább fő láng nélkül is.