Fincsa-nindzsa

Főzött puding

2012. július 25. - fincsanindzsa

Amióta az eszemet tudom, világ életemben pudingporból készítettük el a pudingot. És imádtam. De életemben szerintem először, most ettem igazi főzött pudingot. Ami nem vajkrémes, hanem olyan igazi, finom, eredeti vaníliapuding.

És az elkészítésénél mi sem egyszerűbb! Sőt, ha előbb találkozom vele, akkor a gyümölcstorta pudingján így készítem el.

Ez a mennyiség a gyümölcstortához is sok, ezért bőven van lehetőség nassolásra :)

Hozzávalók

400ml tej
1 vaníliarúd kikapart magja
4 tojás sárgája
5ek. kristálycukor
3e. liszt

A tejet rakjuk fel a tűzre, kaparjuk bele a vaníliarúd belsejét, és forraljuk fel teljesen. Közben a tojást a kristálycukorral keverjük el, adjuk hozzá a lisztet. Ha a tej felforrt, akkor öntsük a tojáskikeverthez, majd néhány keverés után öntsük vissza lábosba és tegyük vissza a tűzre. Egészen odáig főzzük tovább, folyamatos kevergetés mellett, amíg el nem kezd besűrűsödni. Mihelyst látjuk, hogy az állaga masszívabb, azonnal szedjük le a tűzről, hiszen a benne lévő hő miatt tovább fő láng nélkül is. 

1_57.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr854676112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása