Fincsa-nindzsa

Gesztenyés loccs-poccs

2012. július 27. - fincsanindzsa

Ezt a sütit a keresztanyám készítette. Az első próbálkozásra a végeredmény nem lett túl megnyerő, és a kinézete alapján kapta a Gesztenyés loccs-poccs elnevezést. Ennek a története pedig az, hogy ezt a süteményt elméletileg egy tortaformában kell elkészíteni, hiszen várhatóan teljesen megdermed (megdermedt volna). De a sor közbeszólt – mint ahogy múltkor a gyúrható tortillalapom erőteljesen sűrű palacsintatésztára emlékeztetett, amikor egy új receptet próbáltam – és a finom íze ellenére inkább gesztenyekrémre emlékeztetett :) Van ez így néha. Viszont a második kísérletnél már megfontoltabb volt, és inkább egy tiramisu szerű tálalást valósított meg. Nagyon finom!

Hozzávalók:

1 csomag gesztenyemassza

5 dkg daráltkeksz

( összemorzsolni)

 

Krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

4 dl tej

10 dkg vaj

5 dkg kristálycukor

1 db tojássárgája

25 dkg babapiskóta

2 dl hideg kakaó

 

Tetejére:

2,5 dl tejszín

1 ek. Porcukor

Kakaópor

 

A csomag vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral. (előző este is lehet) Ha már kihűlt, hozzákeverjük a vajat és a tojássárgáját. Fogunk egy mély tálat, és kezdődhet a rétegezés.

A kekszet morzsoljuk össze a gesztenyemasszával, majd ennek egy részét alulra morzsoljuk, utána a babapiskótát belemártjuk a kakaóba, és rátesszük. Beborítjuk a krém egy részével. Ismét gesztenyemassza, kakaós babapiskóta, krém, amíg el nem fogy.

1_2.JPG

3-4 órára feltétlenül hűtsük be.

Kemény habot verünk a tejszínből, félúton hozzáadjuk a porcukrot. A habot a massza tetejére simítjuk, és meghintjük kakaóval.

 2_5.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr74682099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása