Ezt a sütit a keresztanyám készítette. Az első próbálkozásra a végeredmény nem lett túl megnyerő, és a kinézete alapján kapta a Gesztenyés loccs-poccs elnevezést. Ennek a története pedig az, hogy ezt a süteményt elméletileg egy tortaformában kell elkészíteni, hiszen várhatóan teljesen megdermed (megdermedt volna). De a sor közbeszólt – mint ahogy múltkor a gyúrható tortillalapom erőteljesen sűrű palacsintatésztára emlékeztetett, amikor egy új receptet próbáltam – és a finom íze ellenére inkább gesztenyekrémre emlékeztetett :) Van ez így néha. Viszont a második kísérletnél már megfontoltabb volt, és inkább egy tiramisu szerű tálalást valósított meg. Nagyon finom!
Hozzávalók:
1 csomag gesztenyemassza
5 dkg daráltkeksz
( összemorzsolni)
Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg vaj
5 dkg kristálycukor
1 db tojássárgája
25 dkg babapiskóta
Tetejére:
1 ek. Porcukor
Kakaópor
A csomag vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral. (előző este is lehet) Ha már kihűlt, hozzákeverjük a vajat és a tojássárgáját. Fogunk egy mély tálat, és kezdődhet a rétegezés.
A kekszet morzsoljuk össze a gesztenyemasszával, majd ennek egy részét alulra morzsoljuk, utána a babapiskótát belemártjuk a kakaóba, és rátesszük. Beborítjuk a krém egy részével. Ismét gesztenyemassza, kakaós babapiskóta, krém, amíg el nem fogy.
3-4 órára feltétlenül hűtsük be.
Kemény habot verünk a tejszínből, félúton hozzáadjuk a porcukrot. A habot a massza tetejére simítjuk, és meghintjük kakaóval.