Fincsa-nindzsa

Marcipánkrémes csokitallér avagy cookie

2012. augusztus 08. - fincsanindzsa

Teljesen odáig vagyok a marcipánért. Mikor kisebb voltam, képes voltam venni egy kilós tömböt és szinte egy hét alatt befaltam, természetesen a legnagyobb titokban. Ha szeretitek a csokis dolgokat, és a marcipánt is, akkor ez egy ideális csemege számotokra.

Hozzávalók

Tallérokhoz

20dkg teavaj
28dkg cukor
2 tojás
25dkg liszt
csipet só
2ek kakaópor
1 csapott tk. szódabikarbóna

Krémhez

20 dkg teavaj
25dkg marcipán
10dkg porcukor
pár csepp színtelen mandulaaroma

A tésztához először a vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót is. A szárazanyagokat keverjük össze – kakaópor, liszt és szódabikarbóna. Fakanállal keverjük a tojásos masszához, és dolgozzuk össze alaposan.

A tepsinket béleljük ki sütőpapírral, majd nyomózsákkal vagy kiskanállal készítsük kis halmokat. Nagy távolságra helyezzük őket egymástól, ugyanis szétterül. 190 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne égessük meg!

1_78.jpg

Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. A marcipánt almareszelőn reszeljük le, majd keverjük össze néhány csepp vízzel és mandulaaromával. Adjuk hozzá a porcukrot és a szobahőmérsékletű vajat is. Dolgozzuk jól össze, rásegíthetünk robotgéppel is, hogy jó habos legyen. Ha túl vajasra sikerült, akkor reszeljünk hozzá még egy kevés marcipánt.

Ha a csokitallérok kihűltek, egy-egy tallért ragasszunk össze a krémmel.

2_53.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr714700694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása