Teljesen odáig vagyok a marcipánért. Mikor kisebb voltam, képes voltam venni egy kilós tömböt és szinte egy hét alatt befaltam, természetesen a legnagyobb titokban. Ha szeretitek a csokis dolgokat, és a marcipánt is, akkor ez egy ideális csemege számotokra.
Hozzávalók
Tallérokhoz
20dkg teavaj
28dkg cukor
2 tojás
25dkg liszt
csipet só
2ek kakaópor
1 csapott tk. szódabikarbóna
Krémhez
20 dkg teavaj
25dkg marcipán
10dkg porcukor
pár csepp színtelen mandulaaroma
A tésztához először a vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót is. A szárazanyagokat keverjük össze – kakaópor, liszt és szódabikarbóna. Fakanállal keverjük a tojásos masszához, és dolgozzuk össze alaposan.
A tepsinket béleljük ki sütőpapírral, majd nyomózsákkal vagy kiskanállal készítsük kis halmokat. Nagy távolságra helyezzük őket egymástól, ugyanis szétterül. 190 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne égessük meg!
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. A marcipánt almareszelőn reszeljük le, majd keverjük össze néhány csepp vízzel és mandulaaromával. Adjuk hozzá a porcukrot és a szobahőmérsékletű vajat is. Dolgozzuk jól össze, rásegíthetünk robotgéppel is, hogy jó habos legyen. Ha túl vajasra sikerült, akkor reszeljünk hozzá még egy kevés marcipánt.
Ha a csokitallérok kihűltek, egy-egy tallért ragasszunk össze a krémmel.