Fincsa-nindzsa

Majonézes virslisaláta

2012. augusztus 14. - fincsanindzsa

Már hetek óta vágytam a virslisalátára, de sehol sem lehetett kapni. Aztán végül anyukámnak panaszkodtam, hogy annyira kívánom. Aztán mire hazamentünk, meg is lepett egy hatalmas adaggal. Ez az egyike azoknak a kajcsiknak, amit nem tudok jól csinálni. Minél egyszerűbb valami, annál nehezebben megy. Valószínű ezért nem tudok jól teát sem ízesíteni. 

A sors fintora: annyira készültem, hogy eszem belőle, ha összeérnek az ízek, hogy teljesen kiment a fejemből a nagy rohanásban, és mikor ismét Pesten voltam, jutott eszembe, hogy megint lemaradtam a gyönyör majonézes virsli formájáról. Ettől függetlenül a recept nyitott könyv Számotokra is:

Hozzávalók

1 kiló virsli

Ecetes lé

kb fél liter víz

3-4ek. cukor
bors
2-3 ek. 20%-os ecet
3 közepes, karikára vágott vöröshagyma

Tartármártás

3 tojás sárgája
Kb. 3dl olaj
pár csepp citromlé
Min. 1 pohár tejföl
ízlés szerint: cukor, só, bors, mustár, bor

A virslit feltesszük főni, majd felkarikázzuk. Közben az ecetes levet keverjük ki az alábbiak szerint: 1 kiló virslihez hozzávetőlegesen fél liter vízre lesz szükségünk. Ehhez kanalazzuk a recept szerint hozzá a belevalókat. Majd kevergessük, amíg a cukor el nem olvad. Utána a felkarikázott virslit helyezzük a lébe, majd hagyjuk állni egy éjszakát. 

Tartásmártás:

Figyeljünk arra, hogy a hozzávalók azonos hőmérsékletűek legyenek, ugyanis ha eltérő a hőmérséklet, akkor a tojás kicsapódik. Tojássárgánként kb. 1 dl olajat öntsünk bele apránként, ne essünk túlzásba. Akkor lesz jó, ha a krém szinte le sem tud cseppenni a keverőlapátról. Kevés citromlevet facsarunk bele, majd ezt keményre keverjük robotgéppel. Ha ezzel megvagyunk, akkor ízesítjük: cukorral, sóval, borssal, mustárral. Esetleg kevéske bort is önthetünk hozzá. Utána keverjük ki tejföllel. Ízlés szerint, ki milyen sűrűn szereti a tartárt. Az összhatás végül édeskés legyen inkább, ezért figyeljünk, hogy ne essünk túlzásokba a citromlével.

Másnap reggel keverjük a virslit merjük ki a hagymás léből, majd forgassuk bele a tartármártásba. Ha nagyon szeretjük a hagymát, nem gond, ha néhány karika is kerül bele.

1_85.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr344710806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása