Már egy jó ideje nem ettem chillit, de ma igazán megkívántam (volna). Főleg ezt a sütikét. Ugyanis kivételesen nem húshoz, vagy salátához használtam chillit, hanem édességhez. Könnyű, finom és kellően csípős. Kinek-kinek ízlése szerint. Egy dologra kell vigyázni! Elegendőt kell belőle készíteni!
Hozzávalók
45dkg liszt
15dkg kristálycukor
36dkg teavaj
3 tojás
7.5dkg kakaópor
1,5ek. sütőpor
3ek. cayenne bors
1,5ek. őrölt chilli
10dkg tejcsoki
25dkg étcsoki
(friss chillipaprika)
A szobahőmérsékletű vajat habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojást, és keverjük össze.
Külön keverjük össze a szárazanyagokat: a lisztet, a kakaót, a sütőport, a cayenne borsot, az őrölt chillit és egy csipetnyi sót. Ezt adjuk hozzá a vajas krémhez.
A csokoládét törjük apró darabokra. Ha vannak csokipasztilláink, még pluszban abból is rakhatunk bele, mert nemcsak, hogy jól mutat, hanem finom is.
Ha nem elegendő az erőssége, akkor vékony szeletre szeljünk chillipaprikát és keverjük a masszába.
A sütikék elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, majd béleljük ki a gáztepsit sütőpapírral. Kevésbé macerás, minthogy a végén kapargatni kelljen az odaégett sütidarabokat.
Kanállal diónyi gombócokat tegyünk egymástól 3-4 centi távolságnyira egymástól, vagy egy habzsákba töltsük be a krémet, vágjunk egy jó nagy lyukat, hogy a csokidarabok is gond nélkül előbújhassanak és nyomjunk gombócokat a tepsire.
Kb. 4-6 percig süssük. A második adag hamarabb elkészül, hiszen a sütő már kellően felhevült. Ezért fokozatos figyelemmel kísérjük a cookie-k elkészültét, nehogy odaégjenek!