Fincsa-nindzsa

Nagyi kedvence 15. - Kókuszos húsdarálós (aprósütemény)

2012. augusztus 30. - fincsanindzsa

Az elmúlt napokban képtelen voltam a bloggal foglalkozni, de most ígérem be fogom hozni a lemaradást, és visszaállok a sztenderd napi posztolásra. A héten túl vagyok az újabb adag ország tortáján, és mivel többet ehettem belőle, mint az otthon készítettből, így már képtelen vagyok eldönteni, hogy keményítős vagy a pudingporos a jobb.

Most viszont egy újabb gyerekkori kedvencet mutatok Nektek, ami igazán finom, és ha szeretitek a kókuszt, nem fogtok csalódni. Anyukám a mai napig azzal az őskori kézi húsdarálóval készít, csak a húsdaráló fejet csillag alakú formára cseréli. Van, aki csokiba mártja a végét, de ez ízlés kérdése. (Nutellába imádom mártogatni, ha csipegetek.)

Hozzávalók

60dkg liszt
25dkg cukor
25dkg zsír vagy teavaj
1 sütőpor
10dkg kókusz
tej

Roppant egyszerű az elkészítése, csak össze kell morzsolni az alapanyagokat, majd a tejet apránként hozzáadagolva gyúrjuk kemény tésztává.

Ha ezzel megvagyunk, pihentessük egy rövid ideig, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Ha van tésztakinyomónk vagy kézi húsdarálónk, használjuk azt, és kb. 6-8 centi hosszú darabokat formázzunk vele. Ha nincs, akkor sodorjunk vékony csíkokat, lapítsuk ki, és úgy daraboljuk fe egyenlő nagyságúra.

A gáztepsit béleljük ki sütőpapírral, és egyenlő távolságra helyezzük egymástól a sütiket. A tűzhelyet legyük légkeverésesre, így kb. 20 fokot csökken a hőmérséklet, és vegyük vissza 165-170 fokra. Figyeljünk oda a tésztára, mert hamar megsül, és megég. Max 20-25 percre van szüksége, hogy elkészüljön. Hagyjuk szép világosra, nem kell túlzottan átsütni. Kivételesen ne ragaszkodjunk az aranybarna színhez.

1_105.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr474740403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása