Fincsa-nindzsa

Nagyi kedvence 16. - Gesztenyés kifli

2012. szeptember 22. - fincsanindzsa

A családunk hölgy tagjai minden szerénység nélkül marha jól sütnek-főznek. Megint egy egyszerű, olcsó és finom receptet osztok meg Veletek. Karácsonykor, vagy ha a nagynénémnél van valami apropó, ez a süti sosem hiányozhat. Mint a borsó és a héja, valahogy ha ott vagyunk, számomra nincs ünnep gesztenyés kifli nélkül. Egy adag nem adag alapon, legalább két adagot szoktam csinálni belőle. Ezt kivételesen nemcsak finomlisztből csináltam, hanem 1/3-át teljes kiőrlésű liszttel helyettesítettem.

Hozzávalók

35dkg liszt
1 kocka Rama
1 tojás
2dl tejföl
csipetnyi só

500g gesztenyepüré

1 tojás a kifli megkenéséhez

A lisztet a hideg feldarabolt vajjal gyorsan összedolgozzunk, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és egy hangyányi sót. Ha a tésztának homogénre gyúrtuk, tegyük be a hűtőbe állni hagyni, kb. egy fél órára.

2_17.jpg

Ezek után a tésztát 2-4 egyenlő részre daraboljuk fel, majd kör alakúra nyújtsuk a tésztánkat. Két sütőpapírlap közé rakva könnyen ki tudjuk nyújtani, és akkor plusz lisztet sem kell hozzáadni. 2-3mm vékonyságúra nyújtsuk ki (köralakúra) majd vágjuk fel 8 darabba. A háromszög alakú tésztánk legszélesebb végére helyezzünk egy darab gesztenyét, melyet a pürénkből vágtunk le, majd tekerjük fel kiflivé.

1_26.jpg

Közben izzítsuk be a sütőnket, 180 fokra. amíg előmelegszik, a kifliket töltsük meg és tekerjük fel, majd az elkészült kiflik tetejét kenjük meg egy tojással. (Nyugodtan használjuk fel a sárgáját és a fehérjét is).

3_7.jpg

Ha édesszájúak vagyunk, szórjuk meg a tetejét porcukorral miután kihűlt.

 4_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr874599392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása