Elkészítettem életem első sós muffinját. Ha van valami, ami jobb az édes muffinnál, az a sós. Vicc nélkül. Amíg a srácok meccset néztek, gondoltam meglepem őket valami finomsággal. A biztonság kedvéért sütöttem édeset is – sima és csokis tésztával – és végezetül a sósat. Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire finom. Ízesítésnek a sonkás-hagymás-füstöltsajtosat választottam. Kellően füstös íz.
Hozzávalók
30dkg liszt
2 pohár Activia joghurt
1 dl tej
fél dl olaj
2 tojás
1 púpos teáskanál só
1 zacskó sütőpor
10dkg gépsonka
5-8dkg füstölt sajt
1 közepes fej vöröshgyma
A tojásokat alaposan felverjük, és hozzákeverjük a joghurtot, a sót és az olajat. A robotgépet vegyük közepes fordulatszámra és apránként kanalazzuk a tojásos alaphoz a lisztet és a sütőport.
Mérjünk ki egy kevés tejet és kis adagokban öntsük a tésztához.
A gépsonkát, a hagymát és a sajtot apró kockákra vágjuk össze, és forgassuk bele a kikevert tésztába.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő és a muffinformákat muffinkapszlival béleljük ki, hogy a tészta ne ragadjon a formákba. Süssük aranybarnára.
Ha egy kevés tejfölbe mártogatjuk még finomabb.