Kezdtem a gyömbéres husival, most pedig jöjjön egy szintén ínycsiklandó fűszerkeverék, amivel szuperül fel lehet dobni a sült húst.
Hozzávalók
1 csirkemell
só
egész kömény
1 csomag petrezselyem
1 citrom héja
3-4 gerezd fokhagyma
A csirkét a szokásos módon felvágjuk, először hosszában, majd keresztbe is. Sózzuk meg és hagyjuk állni. Eközben a citromot mossuk meg, majd vékonyan vágjuk le a héj sárga részét. Aprítsuk fel a petrezselymet, az egész köményt, a citrom héját és a fokhagymát. Már a fűszernek ekkor is isteni illata van az illóolajok miatt.
A húst pároljuk meg, majd néhány perccel a kész állapot előtt adjuk hozzá a friss fűszerkeverékünket. Pirítsuk meg, majd rizskörettel tálalva, vagy vegyes friss salátával együtt tálaljuk, ha elkészült.
Ha a párolt húst nem szeretjük túlságosan, akkor a fűszerkeverékünkbe tegyünk egy kevés olajat, majd az ujjunkkal dörzsöljük a „páclevet” a hússzeletekbe és nagy lángon süssük meg mindkét oldalát.