Fincsa-nindzsa

Pikáns fűszerezésű csirkemell

2012. november 11. - fincsanindzsa

Kezdtem a gyömbéres husival, most pedig jöjjön egy szintén ínycsiklandó fűszerkeverék, amivel szuperül fel lehet dobni a sült húst.

Hozzávalók

1 csirkemell

egész kömény
1 csomag petrezselyem
1 citrom héja
3-4 gerezd fokhagyma

A csirkét a szokásos módon felvágjuk, először hosszában, majd keresztbe is. Sózzuk meg és hagyjuk állni. Eközben a citromot mossuk meg, majd vékonyan vágjuk le a héj sárga részét. Aprítsuk fel a petrezselymet, az egész köményt, a citrom héját és a fokhagymát. Már a fűszernek ekkor is isteni illata van az illóolajok miatt.

A húst pároljuk meg, majd néhány perccel a kész állapot előtt adjuk hozzá a friss fűszerkeverékünket. Pirítsuk meg, majd rizskörettel tálalva, vagy vegyes friss salátával együtt tálaljuk, ha elkészült.

Ha a párolt húst nem szeretjük túlságosan, akkor a fűszerkeverékünkbe tegyünk egy kevés olajat, majd az ujjunkkal dörzsöljük a „páclevet” a hússzeletekbe és nagy lángon süssük meg mindkét oldalát.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr934661181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása