Fincsa-nindzsa

Sajtsaláta (Meglepetésbuli)

2013. január 07. - fincsanindzsa

Ahogy ígértem, a meglepibuli menüjét és azok receptjeit feltétlenül megosztom Veletek. Több receptet úgy kaptam, amit szintén egy házibulin kóstoltam először, vagy sokadjára, de annyira odáig voltam az ízéért, hogy kötelező jelleggel el kellett kérnem a receptet. Amit most először megosztok Veletek, az egy roppant egyszerű, laktató és különleges saláta. Talán egy kanállal maradt a buli végére. Gyakran látott vendég lesz nálunk, az biztos. Sajnos kép nem készült róla, mert nem érte meg a másnapot :)

Hozzávalók

50dkg reszelt sajt (lehet vegyesen trappista és füstölt)
15dkg majonéz
15dkg tejföl
ízlés szerint só

Hatalmas előképzettséget igényel a folyamat: javaslom, hogy feltétlenül használjatok füstölt sajtot, mert sokkal intenzívebb lesz az íze. 30dkg trappista- és 20dkg füstölt sajtot reszeljünk le nagy lyukú reszelőn egy mély tálba. Mérjünk kb. a sajtmennyiség felének megfelelő majonézt és tejfölt. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor nyugodtan kanalazzunk hozzá még, az 1:1-es arányokat megtartva.

Végül ízesítsük meg egy kevés sóval. Ne vigyük túlzásba, és ízesítsük később utána. Folpack-kal fedjük le és hagyjuk állni egy éjszakát. A sajt kicsit magába fogja szívni a krémet, de tartsuk meg ezt a sűrű állagot. Ha igényli sózzuk meg egy picit.

Fogyaszthatjuk sonkával, almával vagy ananásszal, kenhetjük pirítósra is, vagy fogyasszuk magában.

Ha további partifalat ötletre van szükséged:

http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/01/06/hogyan_keszuljunk_egy_25-30_fos_meglepibulira 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr175003861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása