Nagyon-nagyon sajnálom, de borzalmasan el vagyok maradva a bejegyzésekkel és ha valaki a meglepi bulis bejegyzéseimre várt, hát azt most végre összeszedem, nekidurálom magam és kivégzem, mindenki nagy örömére.
Régen is imádtam a tekercseket, és sosem ragadtam le a sztenderd finomságoknál, hanem mindig megbolondítottam valamivel, például fokhagymás túrókrémet kevertem ki és töltött a sajtba, majd kirántottam:
http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2012/09/03/panirozott_turos_sajtroppancs
Aztán jött a hideg verziója, itt is felspékelve egy kicsit, hiszen nemcsak sonka, hanem sajtkrém, saláta, uborka, vagy bármi kerülhet bele.
Az adagok még mindig nagyok, azonban ebből csak kettő kb 30 centis rúd készül, ami egy 10 fős társaságnak elegendő, ha már csipegetnivalóval is készülünk.
Hozzávalók
60dkg trappista
35dkg gépsonka
6-8 levél jégsaláta
Hatalmas előkészületet igényel: készítsünk elő egy lábost, és olvasszuk fel benne a sajtot teljesen, amit előzetesen kisebb darabokra vágtunk, hogy könnyebben kezeljük.
Közben az asztalra rakjunk vágódeszkát, tépjünk rá egy jó nagydarab sütőpapírt.
Ha a sajt megolvadt, tegyük a sütőpapírra, majd a sajt tetejére jöjjön egy újabb réteg sütőpapír. Utána pedig sodrófával sodorjuk 3-4mm vastagságúra. Törekedjünk arra, hogy közel téglalapformára sikeredjen. Igyekezzünk a sajt formálásával, mert könnyen visszahűl. Távolítsuk el a sütőpapírt, majd kezdjük el a rétegezést.
A sajtot fedjünk be teljesen a sonkaszeletekkel, majd a megmosott salátaleveleket is helyezzük egy benne. Utána szorosan tekerjük fel és folpackba tekerjük be, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe dermedni, hogy könnyen szeletelni lehessen másnap.
Kb. 1 centis szeletekre vágjuk fel, és fogyasszuk franciasalátával, fasírozottal, sült hús mellé, vagy amivel ezen kívül jól esik.
A teljes menü pedig itt:
http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/01/06/hogyan_keszuljunk_egy_25-30_fos_meglepibulira