Imádom a sajtot, a kőrözöttet és a hagymát, minden mennyiségben. Mikor ezt a receptet megpillantottam, nem bírtam magammal, azonnal el kellett készítenem. Nem is gondoltam volna, hogy ez tényleg pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók:
35dkg reszelt trappista sajt – 12.5 dkg túró – 1 tojás – 2 evőkanál búzadara – csipetnyi só és őrölt bors – 2 gerezd fokhagyma
A tojást a túróval, a búzadarával, sóval és borssal, valamint az összezúzott fokhagymával jól kikeverjük.
A sajtot lereszeljük, majd egy mély teflonedényben folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Egy alufólialapra halmozzuk a megolvadt sajtot, majd vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Amikor langyosra kihűlt, a túrós krémet egyenletesen eloszlatjuk, majd szorosan felcsavarjuk. A túrós krémet kisebb halmokban szórjuk az olvadt sajtra, úgy könnyebb eldolgozni. Alufóliába csomagolva a hűtőbe rakjuk dermedni, akár egész éjszakára is. (Egy szeletet nyersen is megkóstoltam, nehezen álltam meg, hogy nem vegyek el egy újabbat J)
Ha ezzel megvagyunk, 1.5-2 centis darabokra vágjuk, majd bepanírozzuk. Gusztusosabb, ha vékonyabbra szeled, de fennáll a veszélye, hogy rántott panírt fogsz enni J. Hogy ezt megelőzzük, javaslom, hogy nem csak egyszer panírozd be: egyszer bepanírozzuk, majd a tojás-zsemlemorzsa műveletet megismételjük.
Bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd az olajat papír törlőkendőn lecsöpögtetjük. Tartármártással és párolt rizzsel, vagy hasábburgonyával az ízhatás kiváló.