Fincsa-nindzsa

Panírozott túrós sajtroppancs

2013. június 11. - fincsanindzsa

Imádom a sajtot, a kőrözöttet és a hagymát, minden mennyiségben. Mikor ezt a receptet megpillantottam, nem bírtam magammal, azonnal el kellett készítenem. Nem is gondoltam volna, hogy ez tényleg pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók:

35dkg reszelt trappista sajt – 12.5 dkg túró – 1 tojás – 2 evőkanál búzadara – csipetnyi só és őrölt bors – 2 gerezd fokhagyma

A tojást a túróval, a búzadarával, sóval és borssal, valamint az összezúzott fokhagymával jól kikeverjük.

A sajtot lereszeljük, majd egy mély teflonedényben folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Egy alufólialapra halmozzuk a megolvadt sajtot, majd vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Amikor langyosra kihűlt, a túrós krémet egyenletesen eloszlatjuk, majd szorosan felcsavarjuk. A túrós krémet kisebb halmokban szórjuk az olvadt sajtra, úgy könnyebb eldolgozni. Alufóliába csomagolva a hűtőbe rakjuk dermedni, akár egész éjszakára is. (Egy szeletet nyersen is megkóstoltam, nehezen álltam meg, hogy nem vegyek el egy újabbat J)

Ha ezzel megvagyunk, 1.5-2 centis darabokra vágjuk, majd bepanírozzuk. Gusztusosabb, ha vékonyabbra szeled, de fennáll a veszélye, hogy rántott panírt fogsz enni J. Hogy ezt megelőzzük, javaslom, hogy nem csak egyszer panírozd be: egyszer bepanírozzuk, majd a tojás-zsemlemorzsa műveletet megismételjük.

Bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd az olajat papír törlőkendőn lecsöpögtetjük. Tartármártással és párolt rizzsel, vagy hasábburgonyával az ízhatás kiváló.

 

DSCN1403_blogra_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr254560427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morrancs 2013.06.12. 11:32:51

Ha edami sajtot használsz, akkor azt nem kell serpenyőben olvasztani, hanem forró vízben elég, és utána nem folyós lesz, hanem csak éppen nyújtható.
süti beállítások módosítása