Fincsa-nindzsa

Madártej szelet

2013. február 08. - fincsanindzsa

Már korábban kikerült a madártej receptje, de aki az élvezeteket tovább szeretné fokozni, akkor próbálja ki a madártej szeletet is. Nem fog csalódni. És a vasárnapi ebéd után ideális nasi a családnak. Először picit féltem az új íztől, mert a tejszínhabot annyira nem szeretem, de a madártejes rész annyira finom volt, hogy ismétlésre volt szükség belőle. Cukorbetegek is fogyaszthatják, ha a kristálycukrot nyírfacukorral, szteviával, vagy nádcukorral helyettesítjük.

Hozzávalók

Tésztához:

8 tojás fehérje
6ek. kristálycukor
4ek. finomliszt
4el. rétesliszt
1tk. sütőpor
reszelt citromhéj

Krémhez:

8 tojás sárgája
5ek. cukor
5ek. finomliszt
1 cs. vaníliáscukor
4dj tej
18dkg margarin vagy teavaj
8dkg porcukor
3dl habtejszín

A tésztához a tojásfehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, és fakanállal óvatosan elvegyítjük. Reszeljük hozzá egy citrom héját is. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit, egyenletesen oszlassuk el a masszát, és 8-10 perc alatt 160fokon süssük meg.

Ha megsült, szedjük ki a sütőből, és egy deszkán hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a liszttel, a vaníliáscukorral, majd öntsük fel tejjel. Ebből főzzünk sűrű krémet. A margarint keverjük ki alaposan a porcukorral, majd adjuk a kihűlt krémhez. A „madártejes” krémet oszlassuk el egyenletesen a teljesen kihűlt piskótalapon. Hagyjuk egy rövid ideig dermedni. A tejszínt verjük fel keményre, és egyengessük el a krémen.

1_74.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr584696248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boriska 2013.02.08. 14:02:26

A 80 dkg porcukor a krémnél ugye, csak elírás?

fincsanindzsa 2013.02.08. 14:08:44

Igen az, köszi szépen, hogy szóltál. Korrigáltam.
süti beállítások módosítása