Fincsa-nindzsa

Quesadillas (vega és húsos)

2013. február 15. - fincsanindzsa

A hétvége az egészség jegyében fog telni és kivételesen csak egyetlen süti kerül a porondra, répatorta formájában.

De kezdjük is a mexikói, kicsit pikáns de mégis egyszerű fogással, a quesadillas-sal, ami nem más mint két kukoricalisztből készült lap közé olvasztott sajt, hús és zöldség kombója.

Ha nincs kedvünk bíbelődni a tészta készítésével, akkor nyugodtan vegyük és használjuk a boltban kapható előre elkészített tésztalapokat. Nagyon finom, nagyon egyszerű, percek alatt elkészül. Az alapot szintén a főzőkurzuson tanultam még a nyár során, ahol csak zöldséges quesadillas-t készítettünk, itthon pedig szépen kitapasztaltam, hogyan is tudom hússal tölteni. 

Irtó kiadós lakomáról van szó, de azért mindenképp javasolnék hozzá egy kevés salátát is. Ha már a mexikói a vonal, amit a quesa képvisel, így a saláta sem jöhet máshonnan. Ajánlom a mangó salátát!

Hozzávalók 

Vega verzió: 

20dkg reszelt cheddar sajt
20dkg reszelt trappista
8 tortillalap
2 californiai paprika felkockázva 

Húsos verzió (vega alaphoz pluszban): 

70dkg darálthús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
papradicsompüré konzerv

A sajtot reszeljük le, a paprikát vágjuk csíkokra, majd kockázzuk fel.

1_56.jpg

Ha a húsosat választjuk, akkor a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk össze majd olajon pirítsuk meg. A húst pirítsuk fehérre, sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd egy kis konzerv paradicsompürét kanalazzunk hozzá, majd főzzük össze.

2_40.jpg3_18.jpg

Ha ezzel elkészültünk, akkor egy serpenyőt forrósítsunk fel, helyezzünk rá egy tortillalapot, olvasszunk rá a reszelt cheddar és trappista keverékéből, úgy hogy a lap teljes felületére jusson belőle, hiszen el szolgál majd „ragasztóként”, szórjunk rá a felkockázott paprikából, és ha nem a vegát szeretnénk enni, akkor tegyünk rá húst is. Süssük 1 percig, majd helyezzünk rá egy tortillalapot, egy műanyag lapáttal nyomjuk össze, hogy az olvadó sajt összeragassza a lapokat. Majd fordítsuk meg óvatosan, és süssük meg a másik oldalát is.

Salátával vagy önmagában is kiváló.

4_12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr644674065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clsdclsd 2013.02.16. 18:56:42

Jól néz ki, és biztos finom is, de nem bírom megállni, hogy tisztázzam: ez nem (mexikói) quesadilla. A mexikói quesadilla félbehajtott(!) tortilla, amiben kizárólag sajt van. Ilyesmi húsos-zöldséges, két tortilla közt sütött cucc is van Mexikóban, sincronizada-nak hívják. Az USA Tex-mex konyha az, ahol minden tortillás-sajtos szendvicset quesadillának neveznek.
Ami meg a "kukorica tésztalap"-ot illeti: itthon boltban csak búzát láttam (a képeken is az van), elkészíteni nem volna macera, ha lehetne kapni hozzá alapanyagot: "sima" kukoricalisztől nem fog sikerülni.

fincsanindzsa 2013.02.16. 19:46:16

Igaz, inkább tex-mex, mint az eredeti mexikói. Sry, mivel nem jártam még Mexikóban, ezért lehet, hogy nem volt teljesen hiteles a kiírás. Szerintem a lényegen nem változtat, hogy félbe hajtod, vagy egészben sütöd meg. Egészben sokkal könnyebb kezelni, utána pedig negyedekre vágva lehet fogyasztani.

Én csináltam kukoricalisztből tésztát hozzá, ami nem lett rossz, de ki kell tapasztalni, hogy igazi, bár a vásárlás jóval egyszerűbb.

Kukoricaliszteset is kaptam már boltban, nemcsak búzásat, érdemes szemfülesnek lenni és alaposan körül nézni.
süti beállítások módosítása