Fincsa-nindzsa

Rakott cukkini

2013. február 17. - fincsanindzsa

Nagyon szeretem a cukkinit, bár régen sokkal többet csináltunk rakottat, rántottat, de most ismét rákaptunk. Többnyire azért, mert a maminak mindig hoznak és nincs olyan hétvége, amikor otthon vagyunk, hogy legalább egy hatalmas cukkinit ne passzolna le nekünk, legalábbis a nyári szezonba ez volt a tényállás. Mivel a diéta során úgyis sok húst, rizst és zöldséget kell enni, ezért miért ne lehetne ebből rakott cukkinit csinálni.

Hozzávalók

1 nagy cukkini
fél kiló pulyka darálthús
2 bögre rizs
1 nagy pohár tejföl

bors
vegeta
2 közepes fej vöröshagyma
víz

Mossuk meg a rizst és egy lábosba tegyük fel főni az alábbiak szerint: 2 bögre nyers rizshez adjunk egy kevés olajat, majd pirítsuk meg, egészen odáig, amíg a rizsszemek el nem kezdenek fehéredni. Folyamatosan kavargassuk. Ha a rizsszemek többsége fehérré válik, akkor öntsük rá 1.7x annyi vizet, mint a rizsünk volt. Ha jázminrizs használunk, akkor ennyi a szorzó, hogy szép pörgős legyen a rizs. Fűszerezzük ízlésünk szerint, én többnyire vegetát szoktam tenni hozzá. Ekkora adaghoz másfél-két teáskanálnyit nyugodtan tehetünk. Hagyjuk, hogy felforrjon, majd ha felforrt, néhányszor keverjünk bele, és vegyük le a tűzről. Fedjük le fedővel, és várjuk meg, amíg a rizsszemek magukba szívják a vizet.

A hagymát pucoljuk meg, kockázzuk apróra, majd olajon pirítsuk le. Adjuk hozzá a darálthúst, és sózzuk, borsozzuk, majd zsírjára sütöm.

1_66.jpg

Egy tepsit vajazzunk ki és szórjunk bele zsemlemorzsát, hogy ne ragadjon le a rizs. Első rétegként kanalazzunk bele rizst, – csak a felét - oszlassuk el egyenletesen. Utána kockázzuk fel a cukkinit és szórjuk meg vegetával. A fűszerezett cukkinit halmozzuk a rizsre, mjad kanalazzunk rá tejfölt. Utána jöhet a hús, az egész adag. Ha még mindig van a hozzávalókból, akkor jöhet  a rizs, cukkini és végezetül a tejföl.

180 fokon, előmelegített sütőben süssük meg.

 2_44.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr264687647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása