Quesa receptet már posztoltam ki korábban, azonban az darált húsos volt, azonban most teriyaki csirkéssel készültünk otthon. Miután hazatértünk a nászútról, szerintem ez volt az első étel, amit elkészítettünk, mert könnyű és gyorsan összerakható volt. Feltéve, ha a tésztát nem Te készíted el :) Számomra az egyik legdíjnyertesebb mexikói csemege a burrita mellett :)
Hozzávalók
1 egész csirkemell
só
bors
olaj
1dl teriyaki szósz
2 pritaminpaprika
reszelt cheddar vagy trappista
A húst apró kockákra vágjuk, majd olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a teriyaki szószt. Összepároljuk a húst a szósszal, amíg az egy kicsit besűrűsödik.
Ha a hús elkészült, egy tortillalapot egy felforrósított serpenyőben pirítsunk meg, reszeljünk rá sajtot, szórjunk rá húskockákat, vágjunk rá egy negyed pritamint kockákban, reszeljünk rá egy újabb adag sajtot, tegyünk rá egy tortillalapot, nyomjuk jól össze és óvatosan fordítsuk meg. Süssük meg egy picit a lap másik oldalát is, hogy a sajt megolvadjon benne.
Frissen, melegen tálaljuk, tejföllel és pico de galloval. Isteni.