A recept a Chefparade egyik kurzusáról ered, méghozzá Sanyától. Ugyan ő szinte feketére sütötte, nekem ebből is a ropogósra sült, aranybarna jön be. Pasiknak sincs itt kifogás, ezt ők is kiválóan meg tudják főzni-sütni. És mártogatóssal együtt le is tudják nyűgözni a népet.
Hozzávalók
1,5kg krumpli
sültkrumpli fűszersó
1 nagy pohár tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
só
A krumplit héjában tegyük fel főni és főzzük majdnem teljesen puhára. Utána Még forrón hosszában vágjuk 4-6 szeletre, tegyük egy gáztepsibe, majd szórjuk meg alaposan fűszersóval.
A sütőt max fokozatra (kb. 250 fok) melegítsük fel, és alsó-felső sütési fokozattal süssük ropogósra.
Amíg kisül, keverjük ki a tejfölös mártogatóst. 2-3 gerezd fokhagymát zúzzunk a tejfölbe, és sózzuk meg alaposan.
Majd ha a krumpli megsült és picit ki is hűlt, jól tunkoljuk bele a tejfölbe és szigorúan csak úgy fogyasszuk.