Fincsa-nindzsa

Bajor káposztás-baconos nudli

2013. május 28. - fincsanindzsa

A biztonság kedvéért egy újabb tésztás kaja. A kis mennyiségeket nem ismerem, ezért ismét egy kiadós adag főzősére invitállak Titeket :) Alapjába véve ez a receptje a szilvásgombócnak is, aminél nincs is finomabb kajcsi. Ezt a nagyimtól tanultam, szóval rossz igencsak nem lehet. Az tudja ezt igazán, aki már kóstolta a főztjét, szerintem vagytok ezzel jó néhányan.

Hozzávalók

1kg krumpli
1 tojás
liszt
csipet só
csipet cukor
olaj
fél kg kockázott bacon
1kg savanyú káposzta
ízlés szerint bors

A krumplit megmossuk, és egy nagy lábos vízbe feltesszük főni. Egy teáskanálnyi sót tegyünk hozzá. Fedő alatt főzzük puhára, majd ha megfőtt, húzzuk le a héját, majd még forrón krumplinyomón törjük át, és hagyjuk teljesen kihűlni. Én azt szoktam csinálni, hogy este megfőzöm, és reggelig állni hagyom, majd beledolgozom a hozzávalókat. Azért ne kezdjünk el dolgozni melegen vele, mert több lisztet vesz fel, és keményebb lesz a tésztánk.

A krumplit egy nagy műanyag edénybe rakjuk, és adagoljunk hozzá lisztet, adjuk hozzá a 1 tojást, sót, cukrot és egy csepp olajat is. Gyúrjuk össze, és addig adagoljunk hozzá lisztet, amíg jó gyúrható tésztát nem kapunk, nem ragad és rugalmas. (ne legyen túl kemény).

1_33.jpg

Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk állni a tésztát egy fél órát. Közben egy nagy lábosban tegyünk fel vizet forrni. Csak a forrás környékén tegyünk bele olajat és 1 púpos teáskanál sót. Ha felforrt, szaggassuk bele a nudlinkat. Ha a nudlik feljönnek a víz tetejére, merjük ki egy tálba, és ismételjük meg a műveletet, amíg van nyers tésztánk.

Közben a felkockázott baconszalonnát süssük zsírjára, a savanyú káposztát ízlés szerint 2-3szor vízzel mossuk át, hogy ne legyen túl savanyú.

Az elkészült nudlikra szórjuk őrölt borsot, majd keverjük hozzá a bacont és a káposztát.

Tálaláskor tejfölt kanalazzunk a tetejére.

2_21.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr534615734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása