Fincsa-nindzsa

Tejszínes-spenótos krumplitorta

2013. május 31. - fincsanindzsa

Ezzel a recepttel a vegáknak szeretnék kedvezni, hiszen olyan készítek szimplán vega kajcsit, hogy ez inkább a csillaggal megjelölt részhez tartozik. Mivel imádom a húst, ezért többnyire ilyen ételeket készítek, de néha jól esik a hasamnak a könnyedebb étel is. Mint az alábbi:

 

Hozzávalók (29 centis átmérőjű piteformához)

6 közepes burgonya pucolva

25 dkg friss paraj

5 gerezd fokhagyma

bors

2dl főzőtejszín

1 kanál tejföl

2 tojás

zsemlemorzsa a formához

A friss leveles spenótot olajon pároljuk meg, zúzzunk rá fokhagymát, sót és borsot. Ha elkészült a leveleket szedjük ki és egy szűrőn csepegtessük le. A tejszínhez adjuk hozzá a tojásokat, keverjük jól össze.

A krumplit almareszelővel lereszeljük, sózzuk és borsozzuk, fokhagymát zúzunk hozzá. Ha igazán szeretjük a fokhagymát, nyugodtan lehetünk bele 5 gerezdet is. Nyomkodjuk ki a reszelt krumplit, mert sok levet fog ereszteni, majd kukoricaliszttel szórjuk meg, hogy felszívja a nedvességét.

2_34.jpg

 A piteformát vajazzuk ki, szórjunk bele zsemlemorzsát, tegyük bele a krumplit, a sarkainál alaposan nyomkodjuk bele, hogy szépen megsüljön.

 A parajt helyezzük a krumplis alapra, majd öntsük rá a tejszínt is. Ha szeretnénk, parmezán vagy füstölt sajttal szórjuk meg a tetejét.

 Előmelegített sütőben, 180fokon süssük aranybarnára.

1_49.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr654663701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása