Mivel imádom a mexikói kaját, ezért mindig keresem az újdonságokat. Ezt a salit Miamiban próbáltuk ki, amit a főételek mellé adnak kísérőként. A kedvenc kis El rapido-nkat imádjuk - http://www.elrapido.hu/ - de kint még az ízek is mások. Isteni és egész babos a burrito, kapsz hozzá tejfölt meg salsa szószt mártogatós gyanánt; pikánsabb a salsa, amit nem is salsának, hanem pico de gallonak hívnak, és ezt fogom megmutatni Nektek. Sőt, ha igazi mexikói gyorskajára vágytok, akkor Nektek a Burrita bár a megfelelő választás az OKtóber 6. utcában.
Hozzávalók
1 avokádó
3 közepes paradicsom
1 közepes méretű lilahagyma
2 lime leve
1 csomag petrezselyem
friss chillipaprika
só
A avokádó legyen kellően érett. Vágjuk ketté, a magját kanállal fordítsuk ki, és kanalazzuk ki a húsát a héjából. Majd vágjuk apró kis kockákra.
A paradicsomot és a lilahagymát is kockázzuk fel minél kisebbekre.
A petrezselymet aprítsuk fel, és adjuk egy tálba a többi hozzávalóval.
A lime-ok levét facsarjuk a zöldségekre, ízesítsük sóval és ízlésünk szerint chillipaprikát aprítsunk rá, annak függvényében, ki mennyire szereti, ha lángol a szája.
Fogyaszthatjuk quesadillas-hoz, de tortillachips-sel is. Nem tudom eldönteni melyik a jobb.