A nők, ahogy én is, állandóan fogyókúráznak. Egy kis önsanyargatás, vagy egy hosszabb, kímélőbb életmódváltás a hétvégi gasztronómiai élvezetek után, személye válogatja, de mindig előkerül. Legtöbbször a holnaptól odafigyelek, eszem elegendő zöldséget/gyümölcsöt, minimálisra csökkentem a tészta/péksüti/szénhidrátbevitelt, napi ötször étkezem és természetesen legalább heti háromszor lemegyek az edzőterembe. Én nagy vagyok elhatározásokban, de a kivitelezés már hagy némi kívánnivalót maga után. Zöldség/gyümölcs, sport pipa, a többiről nem nyilatkoznék. Egy diéta a sok közül: az egyik nap, csak grillcsirkét ehettem volna. Elég unalmasnak hangzott, ezért egy picikét felturbóztam a diétát, és a receptet is, és ismét csalásba torkollott. Egy igazi pikáns csemege, ahogy a citrom leve átjárja a húst, plusz a pezsgő ezt még jobban megbolondítja. (Ugyan fehér borral vagy anélkül is remek)
Hozzávalók:
Fél kiló filézett csirkemell, vagy pulykacomb, ki hogy szereti – 2 fej lilahagyma – 1 csomó petrezselyem – 2 citrom leve – 4 evőkanál olívaolaj – 2 gerezd fokhagyma – só – őrölt bors (ízlés szerint) – pezsgő/bor (ízlés szerint) tejszín (ízlés szerint)
A húst bepácoljuk a sóval, borssal, hagymával és fokhagymával, a durvára vágott petrezselyemmel és a 2 citrom frissen facsart levével. Hozzáadjuk az olajat, valamint ha szereted, egy kis fehérborral vagy pezsgővel is meglocsolhatod, így karakteresebb lesz az íze. Az edényt lefedjük és 2-3 órát a hűtőben érlelődni hagyjuk.
Serpenyőben, hirtelen lángon megpirítjuk a húsokat, majd a páclevet a húsra öntjük, és addig főzzük, - középlángon - amíg puha nem lesz. A tejszínt hozzákeverjük, forraljuk fel, és főzzük fedő alatt, amíg besűrűsödik a leve.