Volt egy kis kihagyás, de hát ez vérlázító :) Ennek több tényezője is volt, de ez nem mentség arra, hogy nem látlak el Titeket újabb és újabb receptekkel, ma egy kis olasz remeket mutatok Nektek, méghozzá egy sütit, ami nagyon-nagyon egyszerű, kevert almás tészta. Vanília fagyival szeretem a legjobban, de natúrban is kiváló.
Hozzávalók (Két 22-es formához vagy egy 29-eshez)
16dkg vaj
25dkg porcukor
kevés kristálycukor a tetejére
4 egész tojás
32dkg liszt
9g sütőpor
2dl tej
3 hámozott alma
reszelt citrom héja
(vaníliarúd kikapart belseje vagy fahéj)
Kivételesen a sütő előmelegítésével kezdjük, mert a tészta pillanatok alatt elkészül. A hőmérséklet 160 fok.
Robotgéppel keverjük habosra a tojásokat és a porcukrot, a vajat olvasszuk meg, majd adjuk a tojásos keveréshez.
Ezután apránként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Reszeljük le 2 citrom héját és adjuk a tésztakeverékhez. A levét később felhasználjuk.
Ha szeretjük a pikáns ízeket, belekavarhatjuk egy vaníliarúd kikapart belét is, vagy fahéjat.
Ha a tészta elkészült, tegyük félre, amíg megpucoljuk és kis kockákra vágjuk a két almát. Facsarjuk le a citromlevet, és öntsük az almára, így nem engedjük megbarnulni. 1 almát pedig legyezőszerűen vékony szeletekre vágunk.
A tésztát sütőpapírral kibélelt formába öntsük, majd a tetejére a legyezőszerűen felvágott almaszeletek elegyengetjük és megszórjuk kristálycukorral. (Ki-ki ízlése szerint).
A sütőben süssük aranybarnára. a sütő erősségétől is függ, de kb. 30 percre lesz szüksége. Alkalmazzuk a tűpróbát, szúrjuk a torta több pontjára a tűt és ha nem ragad rá a tészta, akkor elkészült a sütink. Ha nem vagyunk elégedettek még az eredménnyel, süssük tovább néhány percig. Magasabb hőfokot nem javaslom, mert a teteje úgy hamar megsül, azonban a közepe nyers marad.