Fincsa-nindzsa

Kávés étcsokimousse

2013. szeptember 17. - fincsanindzsa

Sokszor készítek csokimousse-t, csak mindig más recept alapján. Hol fehér, hol pedig étcsokiból. Tejből szerintem soha, mert nem vagyok oda a tejcsokiért. Egy picit mindig megspékelem, így most kávé és menta került bele ízfokozóként. De mehet lime, gyömbér, vagy narancs is. Igazán akkor szép, ha üvegpoharakba töltjük ki, de mivel ilyenem nem igazán van, ezért maradtam a jól bevált szufléformánál.

Hozzávalók (kb. 10 szufléformához)

30dkg étcsokoládé (min 60%-os)
4dl habtejszín
1 csésze espresso
4 tojás
mentalevél, vagy mentaszirup

A csoki felolvasztásához használjunk wokot, mert abban lesz a legegyszerűbb dolgozni. A csokit törjük bele az edénybe, és vízgőz felett olvasszuk meg. Keverjük hozzá a habtejszínt és kevergessük folyamatosan, hogy a tejszín és a csoki homogén állagot öltsön.

Közben válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjét egy kevés habbal verjük keményre.

A kávét pedig főzzük jó erősre.

Ha a csoki felolvadt, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni egy kicsit. Ha már nem forró, keverjük bele óvatosan a tojások sárgáját – de vigyázzunk, hogy ne legyen belőle tojásrántotta. Mehet bele a kávé is.

Végezetül a tojáshabot óvatosan forgassuk bele egy nagy lapáttal. Ha szeretnénk, néhány ág mentát is keverhetünk hozzá. Ebben az esetben hagyjuk egy picit állni mielőtt kiporciózzuk. Ha inkább a tutira megyünk, a Monin-nak kiváló mentaszirupja van. Ezzel ízesítettem végül a krémet, mert a mentalevelek nem bizonyultak elegendőnek.

1_177.jpg

A szufléformákat töltsük szinte majdnem tele és egy éjszakára tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Másnapra sokkal intenzívebb a kávé íze és egy picit a menta ízét is lehet érezni.

2_127.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr305519274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása