Fincsa-nindzsa

Szendvicskrém 9. - Sonkakrém

2013. november 07. - fincsanindzsa

Valamiért teljesen odáig vagyok a szendvicskrémekért, és mindig próbálok valamilyen újat kreálni, hogy az újabb dicséreteket bezsebelhessem, minden hátsó szándék nélkül. :) Sonkakrémet még sosem csináltam, de isteni finomra sikeredett. Szerintem pogácsával együtt a legfinomabb.

Hozzávalók:

30dkg sonka
7dkg vaj
2-3 ek. tejföl
fél vöröshagyma
petrezselyemzöld
1-2 gerezd fokhagyma

Az egyik legegyszerűbb fogás, amit mostanában készítettem.

1_196.jpg

Apró kockákra vágjuk fel a sonkát, a vöröshagymát és a petrezselymet is aprítsuk fel. Keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat a tejföllel, zúzzunk hozzá ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagymát, és ha nem elég ízes, akkor sózzuk is meg egy picit. Ehhez adjuk a sonkát, a petrezselymet és a hagymát is

Keverjük alaposan össze, hagyjuk néhány órát állni, hogy az ízek összeérjenek, majd fogyasszuk pirítóssal vagy faljunk hozzá pogácsát.

2_146.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr785612362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása